(S)-släktträdet.

"Stefan Löfven gick med i sitt parti när de fortfarande tvångssteriliserade sin egen befolkning"

Det ska sägas direkt: Barn har inget ansvar för sina föräldrar eller för sina föräldrars politiska ideologi! Detta är därför ingen anklagan mot Stefan Löfven, det är däremot en viktig tankeställare till Stefan Löfven

- och för oss andra!

Stefan Löfvens morfar var aktiv nazist och Hitlervän. Även Löfvens båda föräldrar var aktiva inom naziströrelsen. Frågan är om någon partiledare har mer nazister i släkten än just Stefan Löfven? Något att tänka på när vi ständigt hör Stefan Löfven anklaga andra partiledare för att ha gått med Nazi-armbindlar och lyssnat på "Vit makt musik" under 80-talet. Något som ingen varken kunnat bekräfta eller bevisa.

-Nej, troligast var det nog så att det var den lille gossen Stefan som själv satt och lekte med armbindlar och hakkors bland sina kära gamla släktklenoder?

Hur långt ifrån varandra står nazismen och socialismen - egentligen? Så långt ifrån varandra som det bara är möjligt, om man lyssnar på Socialdemokraterna, men vad är sanningen? Faktum är att nazismen föddes som en utbrytning ur socialismen, som en ren karbonkopia, därav naziflaggans röda färg. Hitler var själv djup socialist och de första koncentrationslägren i Tyskland byggdes inte av nazisterna, utan under socialdemokraternas styre! Men vi tar det hela från början...

  "De första koncentrationslägren i Tyskland byggdes av socialisterna" 

 

MORFADERN: LUDVIG LÖFVEN:

Stefan Löfvens morfar Ludvig Löfven (1896-1953) arbetade som typograf i Stockholm och var inbiten, övertygad och aktiv nazist hela sitt vuxna liv och var en av tusentals svenskar som besökte Hitlers ökända propagandaolympiad i Berlin 1936. Han arbetade också i dess tjänst, vid ett tryckeri för den pronazistiska tidningen Dagsposten och tidningen Den Svenske Folksocialisten, efterföljaren till Den Svenske Nationalsocialisten. Han arbetade inom den nazistiska pressen ända fram till sin död. I flera nummer av Den svenske nationalsocialisten från slutet på 30-talet och början på 40-talet skickar morfadern hälsningar i julnumret under rubriken "God Julhelg och ett gott nytt kampår". Hälsningarna är undertecknade "L. Löfven m familj".

Ludvig var också något av en ”profil” inom Stockholmshögern då han var aktiv inom den s k nationella rörelsen i decennier. Han räddade flera borgerliga tidningar från undergång genom att under flera år vara den ende höger-grafikern och tryckaren i huvudstaden. Den svenska högern hade ständiga problem med socialistiska och antifascistiska grafiker och tryckare vilka gång efter annan förstörde högerns tidningsutgivning genom bojkotter, blockader och rent sabotage. Ludvig var liksom flera av de ledande nationalsocialisterna i landet född i Värmland där hans far var verksam som predikant och lantbrukare.

Stefan Löfvens morfar var aktiv nazist och Hitlervän. Även Löfvens båda föräldrar var aktiva inom naziströrelsen.

Båda Stefan Löfvens föräldrar och morfar var aktiva nazister.

Han föddes i Ekshärads socken i Klarälvdalen där hans förfäder varit bosatta så långt tillbaka släkten kan följas. Här har han faktiskt gemensamma förfäder med en annan socialdemokratisk statsminister nämligen Tage Erlander (1901-1985) som var högste ansvarig för alla de koncentrationsläger som socialdemokraterna drev i Sverige under och efter andra världskriget. (Finns att läsa mer om här på ”Socialdemokraterna & Sanningen”)

FADERN: KARL ALVAR HEDBERG:

Aktiv medlem i den fascistisk och nazistiska organisationen ”Svensk Opposition” som bildades som en utbrytning ur ”Sveriges Nationella Förbund” 1941. Efter krigsslutet ändrades namnet till ”Nysvenska rörelsen”. 1979 bildade några avhoppare från Nysvenska rörelsen gruppen ”Bevara Sverige Svenskt” som 1986 övergick i "Sverigepartiet". "Nysvenska rörelsen" har aldrig formellt lagts ned. Sist organisationen lät höra om sig var när ett par medlemmar hjälpte den lokala centerföreningen i Sjöbo med en pamflett inför den kommunala folkomröstningen om flyktingmottagande 1988. Därefter tycks rörelsen upphört.

MODERN: SIRI MARGARETA LÖFVEN:

Även den socialdemokratiske partiledarens mamma var som ung medlem i naziströrelsen. I de gamla nazistiska tidskrifterna med budskap som ”Handla aldrig hos en jude”, där morfar Ludvig ”Ludde” Löfven står nämnd, finns även Stefan Löfvens då 17-åriga mamma med. I tidningen Ungt Folk, den nazistiska ungdomsorganisationen Nordisk Ungdoms organ, från 1939 skickade hon ”Midvinterhälsningar” till läsarna.

NAZISM vs SOCIALISM:

Hur lång ifrån socialismen står då nazismen? -Ja, de tycks ju vara de politiska motpolerna då alla socialdemokrater ständigt pratar om ”högerextremism” och själva vill framhålla sig som den enda antinazistiska kraften i Sverige. Faktum är att nazismen är född direkt ur socialismen, därav naziflaggans röda färg designad av socialisten och sedermera nationalsocialisten Adolf Hitler själv. Också i Sverige var nazistiska partier noga att framhålla att de var socialistiska. Bland annat hette ju Sveriges största nazistparti "Svensk Socialistisk Samling". "National Socialistiska Arbetar Partiet" (NSAP) var ett annat svenskt parti som förespråkade en än mer vänsterinriktad socialistiskt politik.

Svenska nazidamer marscherar vid Stureplan i Stockholm 1940. Denna typ av organisationer var Stefan Löfvens släkt medlemmar av. Kanske gick mamma Siri i just detta nazisttåg?

När Tyskland förlorar Första världskriget hamnade riket i en enorm skuld i och med den sk Versaillesfreden som skrevs efter Tysklands kapitulation i Juni 1919. Fredsavtalet ålade bland annat Tyskland att betala väldigt stora skadestånd i pengar och materiel till segermakterna, en skuld som inte skulle vara betald förrän under 1980-talet. Tysklands krigsmakt reducerades kraftigt och landet fick avträda stora och viktiga landområden. Därtill tvingades Tyskland att ta på sig hela skulden för kriget. Tyskarna blev förnedrade och stämplade som hela världens syndabock.

"En socialdemokrat som värnar om sitt land och folk är en nationalsocialist, dvs en nazist!"

 

Versaillesfredens villkor och det sätt som fredsavtalet kom till på har av historiker setts som orsak till den tyska revanschismen på 1920- och 1930-talen och det nationalsocialistiska maktövertagandet och skeenden som i sin tur ledde fram till andra världskriget.

En tysk soldat som kämpat under första världskriget, skadad och stukad, tillika övertygad socialist, vägrade erkänna Versaillesfreden som han ansåg var ett svek mot hela Tyskland och dess folk. Fredsavtalet var påskrivet av tyska förrädare och skulle ogiltigförklaras tyckte den unga tyska socialistiska soldaten som efter första världskriget gav sig in i politiken. Hans namn var Adolf Hitler.

Efter att ha vårdats av sina krigsskador i Pasewalk i november 1918 och där meddelats om nyheten att Tyskland kapitulerat återvände Hitler till München. Han var mycket besviken på den nya regimen ("novemberförbrytarna" som de kom att kallas) som han ansåg hade svikit soldaterna och hela det tyska folket.

Hitler stannade först kvar inom det militära och valdes till förtroendeman inom sitt förband, en uppgift som bland annat innebar att han skulle förmedla propaganda till soldaterna för att säkra deras lojalitet till den nya socialistiska regimen i Bayern. Enligt den judiske revolutionären Ernst Toller skulle han ha betecknat sig som socialdemokrat; "På den tiden var alla socialdemokrater", förklarade Hitler.

Hitler var först medlem i det tyska socialdemokratiska partiet men när Hitler förstod att partiet aldrig skulle göra revolt mot det förnedrande Versaillesfördraget efter kriget hoppade han över till Tyska arbetarpartiet DAP (Deutsche Arbeiterpartei) Partiet, som till sin karaktär var mer nationalistiskt, var uttalat antikommunistiskt och motsatte sig Versaillesfördraget och "novemberförbrytarna" och deras skapelse, Weimarrepubliken. 1921 bytte partiet namn till Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) det vi idag kallar tyska nazistpartiet! I sin bok ”Mein Kampf” beskriver Hitler det framtida tyska riket, ett socialistiskt styre kryddat med nationalism.

Socialdemokraterna - partiet som på fullt allvar tror de står på rätt sida av historien. Partiet som hjälpte Hitler starta andra världskriget. Läs allt på s-sanningen.com

(Det är här intressant att ordet nazist alltså är en förkortning av ordet Nationalsocialist dvs en socialist som värnar om sitt land och folk. Stefan Löfven och nutidens svenska socialdemokrater hatar således alla socialister som värnar om sitt land och folk...)

 

Hitler som var mycket intresserad av konst och arkitektur insåg att partiet behövde en flagga, en symbol som skulle ena folket. Det blev Hitler själv som designade partiets flagga. Att nazi-flaggan skulle vara socialistiskt röd i botten var en självklarhet och sedan utsmyckades den med en svastika (= hakkors), en gammal symbol som funnits i många olika kulturer och som oftast har innebörden av lycka, lyckobringare eller en symbol för solen. Hitler experimenterade ett tag men blev inte nöjd med resultatet. Varken en vit eller svart svastika gjorde sig bra mot den röda bakgrunden. Det var först när Hitler lade in en vit cirkel bakom hakkorset som han blev nöjd!

"Att Nazi-flaggan skulle vara röd var en självklarhet för att visa nazismens socialistiska rötter"

I sin bok Mein Kampf förklarar han:

"Efter otaliga försök har jag äntligen kommit fram till den rätta designen: En flagga med röd bakgrund, en vit cirkel och en svart svastika i mitten." ... "I den röda färgen ser vi den socialistiska idén inom rörelsen, i den vita den nationalistiska idén, i svastikan kampen för seger"

Att socialism och nazism går hand i hand har vi tidigare berättat här på "Sverige vs Sanningen". Sverige var under Socialdemokraternas ledning tillsammans med Italien Europas två mest Nazivänligaste länder. Den Socialdemokratiskt ledda samlingsregeringen tillät Hitler ha enorma lagermagasin för krigsförnödenheter i Luleå. Man tillät 2,1 miljoner nazisoldater åka tåg genom det "neutrala" Sverige. Tåg som innehöll såväl norska krigsfångar som judar som skulle avrättas i Auschwitz! Vi tillät det fruktade Dödskallekompaniet (vars uppgift var att samla in norska judar för deportering till koncentrationsläger) få komma till Norrland där de fick uppleva vårt vackra land. Vi exporterade all den järnmalm och de kullager Hitler var tvungen att ha för att kunna bygga upp sin krigsmakt - även mitt under brinnande krig! Vi tillät en hel krigsdivision transporteras genom Sverige vilket krävde över 150 fullastade tåg. Vi tvingade nazisterna att stämpla ett stort rött "J" i alla judars pass...

Det kanske inte var så konstigt att en svensk socialdemokratisk ledamot föreslog att Adolf Hitler skulle tilldelas Nobels fredspris?

 

Vi ska också ha i åtanke att Stefan Löfven gick med i sitt parti (som han idag kallar "ett anständigt parti") när de nyligen studerade rasbiologi, ville utplåna den samiska kulturen och tvångssteriliserade 63 000 svenskar som socialisterna inte ansåg skulle ha rätt att bilda familj i deras nya socialistiska mönstersamhälle - "Det Svenska Folkhemmet"! När man tittar tillbaka på Socialdemokraternas historia och jämför den med Adolf Hitlers nationalsocialistiska politik ser man en uppenbar liknelse som ingen kan blunda för. Ibland faller äpplet otäckt nära trädet...

Man ska kanske inte lasta Stefan Löfven för det som är vanligt bland sossar, men så mycket kan man säga, att ränderna går aldrig ur och det är anmärkningsvärt att en partiledare med dessa rötter – både personliga som politiska - ägnar så mycket energi åt att rikta nazianklagelser mot andra partiledare istället för att se om sitt eget brunskitiga hus och kanske ta fram sopkvasten och städa ur alla de nazistiska skelett som huserar i hans egna garderober. Det som dock skrämmer mest är att var fjärde svensk fortfarande röstar på detta parti!

Det ska sägas om igen. Barn har inget ansvar för sina föräldrars politiska ideologi! Detta är därför ingen anklagan mot Stefan Löfven, det är däremot en viktig tankeställare till Stefan Löfven - och till oss andra!

// Blenda W Thor.

  • 4F
  • 4I

 

   Källa:   

 

”Humlan som flyger” (2013) av Lena Hennel och Lova Olsson

Bildgalleri. Klicka och svajpa.

 

Kommentarsfält:

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna