top of page

"Mona Sahlin" - ett begrepp!

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
9cc92b05-245a-40e2-8eaa-067d6f8c5b32_edited.jpg

"-Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats ska den som heter Mohammed få jobbet!"

Stämpel9.gif
Skärmklipp 2021-01-27 19.10.53.gif

 

Mona Sahlin. Smaka på namnet. Vad associerar Du till? Toblerone? Kontokort? Rasism? Socialism?

Lyssna:Mona Sahlin
00:00 / 1:15:18

Om Du tror att en artikel om Mona Sahlin låter dötråkigt måste Du läsa denna artikel! Du kommer bli heligt förbannad och inse att Monas Toblerone och kontokortsaffärer bara är toppen på ett isberg. Det Du dock aldrig kommer förstå är hur mycket Du och jag tvingats betala för hennes lyxlevene. Ingen annan politiker är så förknippad med socialdemokrati, girighet, fiffel, kontokort, islamism och rasism som just Mona Sahlin. ”Tobleroneaffären” är säkert inget Du är intresserad av att läsa men håll ut, denna artikel handlar om så mycket mer (och värre!) saker än bara lite choklad! Denna artikel är en odyssé av skandaler, missbruk, plumpa citat, kränkande uttal och avskyvärd rasism från socialdemokraternas f.d. partiledare.

Detta är berättelsen om Mona Sahlin:

"-Jag tog ut ett förskott på lönen och det kan väl de flesta göra"

Genom att försöka förstå (?) Mona Sahlin kommer vi lära oss mycket om vad socialdemokratin egentligen handlar om. I 25 år har maktmissbruk, fiffel och fusk med skattepengar ständigt förekommit för egen vinnings skull – alla känner till det – men ingen har agerat. Mona är idag fortfarande kvar inom Socialdemokraterna som om inget hänt. Det anständiga partiet som håller varandra bakom ryggen. Du kommer bli lika förbluffad som förbannad över "The Sahlin Story"... men vi tar det hela från början…

Hon skulle ha blivit Sveriges första kvinnliga statsminister, om det inte bara varit för två paket Toblerone. Ja, det är nog så många minns det, men det hela är så mycket mer och så mycket värre. Hon hade öppet mål att bli Sveriges första kvinnliga statsminister men klantade bort alltihop! Girighet, lögner och mygel satte stopp även för denna socialdemokrats karriär, för i själva verket var det betydligt mer än lite choklad som fick Mona Sahlin på fall.

Allt var bäddat för svensk politisk historia. Mona ska bli den första kvinna att vara både Sveriges statsminister och partiledare för Socialdemokraterna. På kongressen i mars 1996 ska det historiska beslutet tas. Mona är mediernas gunstling. Månaderna före partikongressen är tänkta att bli en enda lång Eriksgata. Hon är med överallt. Hon är arbetsmarknadsminister, vice statsminister och på tidningarnas ledarsidor har budskapet redan pumpats ut i flera veckor: ”Grattis Mona du kommer att ta över!”

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
2.jpg

Mona Sahlin köpte kläder med regeringens kontokort. Påstod senare hon tog fel kontokort av misstag men råkade tydligen knappa in rätt PIN-kod...

Det är måndagen den 2 oktober 1995. På Expressens redaktion på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm får reportern Leif Brännström ett telefonsamtal. Tipset säger att Mona Sahlin skulle ha köpt två klänningar på regeringens kontokort. Leif Brännström är en erfaren kvällstidningsreporter och misstänker att det kan finnas en viss sanning bakom uppgifterna. Från regeringskansliet beställer han två månaders utdrag från de kontokort som Mona Sahlin använder.

 

Efter att ha gått igenom handlingarna konstaterar han att allt inte är som det ska, och skriver en artikel som publiceras i Expressen den 7 oktober. Den har rubriken: ”Sahlin köpte kläder med regeringens kontokort. Jag tog fel kort av misstag.” I artikeln berättas att Mona Sahlin använt regeringens kontokort för privata inköp. Under november och december 1994 har hon köpt kläder och gjort bankomatuttag för 10 895 kronor.

Leif Brännström är besviken över att artikeln inte får större uppmärksamhet och att det bara blir en liten puff på förstasidan. Inte en rad finns på löpsedeln. Om intresset på den egna redaktionen är ljumt, så är det iskallt i andra medier. Ingen hakar på. Ingen i det i huvudsak vänsterstyrda media vill smutskasta Mona, deras nya kelgris. Mona ska ju snart bli vår nästa socialdemokratiska statsminister – inget får rubba cirklarna!

Dagens Nyheter har istället en lättsam artikel om Mona Sahlin som inleds med orden ”Med Mona Sahlin kommer för första gången en person som har rökt hasch att bekläda Sveriges högsta politiska ämbete.” Mona Sahlin hade tidigare berättat att hon rökt hasch vilket hände under högstadiet. ”– Det var i sjuan eller åttan. Många av mina kompisar från den tiden rökte också hasch. Det fanns absolut ingen risk att jag skulle fastna i ett missbruk. Det blev bara en gång”, ursäktar sig Mona Sahlin.

"-Felfria politiker med fläckfria förflutna. Vill vi ha sådana?"

 

Expressen fortsätter att skriva om Mona Sahlin och kontokorten. Inga nya fakta presenteras men däremot har ministern ändrat sig när det gäller varför hon använt regeringens kontokort. I den första artikeln om kontokortsköpen låter hon via sin pressekreterare Mikael Romero hälsa att ”-Av misstag har jag använt fel betalkort”. Uttalandet gör Leif Brännström misstänksam; " -Om man av ”misstag” råkar ta fel kontokort – varför knappar man då in rätt PIN-kod?"

Leif får en ny version när han på nytt frågar Mona Sahlin. Nu handlar det inte längre om att hon har tagit fel på regeringens och de privata korten. Nu heter det att hon ”bara råkat” använt regeringens kontokort. Ett av svaren kommer Mona Sahlin senare att få svidande kritik för. En kritik som går ut på att hon inte riktigt vet hur vardagslivet ser ut för de flesta svenskar.

Journalisten Leif frågar: "-Men en vanlig jobbare, medlem i ditt parti, kan väl knappast göra på det här sättet som du, låna pengar av staten?"

”- Nej, men jag tog ut det som ett litet förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra. Men jag är medveten om att man inte får göra så här nu och det gör jag ju inte heller fortsättningsvis” svarar Mona.

Fortfarande är det bara Expressen som skriver om hennes kontokorts-bekymmer. De andra medierna vill att affären tystas ned eller åtminstone självdör. SVT nämner ännu inte ett ord om detta i nyheterna.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
3.jpg

"-Jag tog ut det som ett litet förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra..."

Den socialdemokratiske statsministern Ingvar Carlsson säger samma dag att ”saken är utagerad”. Han vill ha lugn och ro inför sin stundande avgång. Knappt två månader före Expressens första Sahlinartikel, den 19 augusti, har Ingvar Carlsson nämligen kallat till presskonferens för att offentliggöra att han avgår från sina två poster som ordförande för Socialdemokraterna och Sveriges statsminister.

 

Statsministern har inte ens hunnit lämna Bella Venezia i Rosenbad, där regeringen har sina presskonferenser, förrän spekulationerna är igång om hans efterträdare. Det visar sig att det handlar om fem kandidater. Förutom Mona Sahlin, som kom in i riksdagen redan 1982 och var Socialdemokraternas första kvinnliga partisekreterare, är det den förre SSU-ordföranden Jan Nygren, och ministertrion Margot Wallström, Margareta Winberg och Göran Persson. En efter en faller de ifrån eller tackar nej. Till sist är det bara en kandidat kvar: 38-åriga Mona Sahlin.

I unga år gick Mona med i SSU och snabbt blev ordförande i Nackaklubben, vilket gladde pappa Hans, ordförande i Nacka arbetarekommun och under en period sakkunnig åt Ingvar Carlsson. Mona Sahlin avancerade mycket snabbt, blev riksdags-ledamot 1982 och partiets första kvinnliga partisekreterare 1991. Vägen mot den högsta toppen ligger spikrak. Hon har stora delar av partiet med sig. I andra delar av arbetarrörelsen är det dock annorlunda. Motståndarna finns inte på partihögkvarteret på Sveavägen, utan några kvarter därifrån - i LO-borgen vid Norra Bantorget. LO har inte glömt att Mona Sahlin som nybliven arbetsmarknadsminister under den ekonomiska krisen 1990 ville sätta stopp för en av fackföreningsrörelsens grundfundament - strejkrätten!

När det går upp för en av Mona Sahlins kritiker att slaget är förlorat griper personen efter ett sista halmstrå; ett anonymt tips till Expressen och Leif Brännström att Mona Sahlin fifflat med skattemedel för egen vinnings skull…

"-Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast dem som blir utan arbete"

 

Trots att hon är nytillträdd chefredaktör på Expressen är Christina Jutterström ingen vän av klassisk kvällstidningsjournalistik. Hon vill ha färre skandaler och det hon själv kallar ”avgå-journalistik”. Efter fyra dagars skriverier i Expressen om Mona Sahlin sätter hon därför stopp.

 

Leif Brännström misströstar och går hem redan efter lunch. Han är tillbaka dagen efter, onsdagen den 11 oktober, och får ett kuvert med handlingar han beställt från regeringskansliet. Kuvertet innehåller kvitton och kontoutdrag som rör Mona Sahlin. Totalt rörde det sig om 53 000 kronor.

”-Då inser jag vidden av det hela. Det är inte bara en gång det hänt. Det är satt i system och departementet har varit på henne flera gånger”, säger Leif Brännström. Han bestämmer sig för att ta kontakt med den han anser vara det svagaste kortet i Sahlins stab - pressekreteraren Mikael Romero: ”- Läget är allvarligt för din chef så jag föreslår att hon ringer upp mig omgående”.

 

När hon kommer hem till radhuset i Nacka ringer en stressad Mikael Romero och säger att Expressens Leif Brännström vill tala med henne. Mona står i köket och röker vid köksfläkten medan hon pratar i telefon med Leif. Samtalet blir pressande för Mona Sahlin och spännande för Leif Brännström. Det blir ett långt samtal…

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
Skärmbild 2023-05-19 084455.png

”-Då inser jag vidden av det hela. Det är inte bara en gång det hänt. Det är satt i system och departementet har varit på henne flera gånger”, berättar Leif Brännström på Expressen. 

a8cdeb0c-4e94-49ab-bc0f-2ff3aecaf0d1.jpg
c2bc104f-6ff8-408a-ab53-3e088092d4a1.jpg
50b491fc-68c4-4233-ad91-91315266b548.jpg
images (1).jpg

”-Han frågar om bilhyrorna, som jag betalade i september innan något alls skrivits i Expressen. Och om ett privat kontokort som gick till kronofogden 1994*. Jag begriper inte vad detta har med saken att göra, vilket jag också säger till honom. Jag förnekar att jag har ekonomiska problem. Det har jag ju inte. Det är ett rörigt samtal och jag bli ledsen mitt uppe i det”, skriver hon i sin memoarbok ”Med mina ord”.

(*= 1994 var för övrigt samma år Mona Sahlin fällde den nu klassiska frasen: ”-Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är!”)

Efter intervjun har Mona Sahlin svårt att somna. Hon förstår inte alls vad Expressen är ute efter. Mitt i natten går hon upp och sätter på en kopp kaffe. Sveriges blivande statsminister sitter ensam i sitt kök mitt i natten — och gråter! Till slut somnar hon men väcks av telefonsvararen redan vid femsnåret. Det är Ekot, morgon-TV och flera andra medier som vill prata. ”-Jag inser att något måste ha hänt”, skriver Mona Sahlin i sin bok.

 

Nu är ministerns kontokortsaffärer plötsligt en angelägenhet för alla medier. Expressen avslöjar att hon använt regeringens kort för betydligt fler privata inköp än vad som tidigare uppgivits. I anslutning till artikeln finns en handskriven lapp som Mona Sahlin skrivit till tjänstemännen på regeringskansliet med ett tydligt budskap: ”-Jag lovar aldrig mer använda tjänstekortet privat.” men trots löftet fortsätter hon med ännu fler privata inköp och tar ut pengar på bankomaten. Nu rullas den ena skandalen efter den andra upp. Mona Sahlin har inte bara använt regeringens kontokort för privata ändamål.

”-Är socialdemokrat då tycker man det är häftigt att betala skatt"

 

Man upptäcker 98 (!) obetalda parkeringsböter av vilka 32 hade gått till kronofogden för indrivning. Bilen de använt visar sig dessutom vara både obesiktigad och har körförbud. Det hindrar dock inte att bilen lappas av P-vakter två gånger. Samtidigt framkommer uppgifter om svartbetalada dagmammor, obetalda TV-licensavgifter, en obetald cykel hon köpt till sin dotter samt en försenad inbetalning av restskatt på 1 640 kronor. Att betala skatt var trots allt kanske inte så häftigt…

Hur kan en familj med så extremt höga inkomster som familjen Sahlin ha sådana problem med privatekonomin? frågar sig allt fler. På bara några dagar mer än halveras förtroendet för Mona Sahlin, enligt flera opinionsmätningar. Göteborgs-Posten publicerade den 14 oktober 1995 en SIFO-undersökning som visade att 66 procent av befolkningen ansåg att Mona Sahlin är högst olämplig som vår nästa statsminister.

Att det samtidigt avslöjas att den tidigare ministern i den socialdemokratiska regeringen, Reidunn Laurén, också använt regeringskortet för ett antal privata inköp förtar inte stormen mot Sahlin. Tvärtom! Under helgen når den orkanstyrka. Själv börjar Mona Sahlin inse att det som av henne själv upplevts som bara lite slarv för många andra är något helt annat. Men riktigt hur illa ställt det är förstår hon först när hon träffar Ingvar Carlsson på Rosenbad dagen efter, den 15 oktober.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
mona-sahlin-toblerone.jpg

98 (!) parkeringsböter varav 32 gått till kronofogden. Bilen var både obesiktigad och har körförbud. Det framkommer uppgifter om svartbetalada dagmammor, obetalda TV-licensavgifter, en obetald cykel samt en försenad inbetalning av restskatt.

Att betala skatt var trots allt kanske inte så häftigt…

”-Jag har fått klart för mig, som ett knytnävsslag i magen, hur gräslig bilden av mig och min ekonomi måste te sig i medierna, när Ingvar plötsligt frågar om jag är utsatt för utpressning! Det ser alltså så illa ut i de hysteriska medierna att Ingvar måste ställa en sådan fråga.” Mona Sahlin vacklar. ”-Jag tror inte jag orkar med det här”, säger hon till sin chef. Ingvar Carlsson försöker peppa henne med att säga att han vet hur snabbt ett drev kan avta. Men Mona Sahlin har svårt för att tro på hans drevteori.

 

Efter mötet går hon ut till pressekreteraren Mikael Romero. Han får en tydlig order: Skicka ut ett pressmeddelande om att det är presskonferens på måndag klockan 14.00. Efter att nästa dag ha lämnat sonen på dagis åker Mona Sahlin in till Rosenbad. Hon tar en cigarett och en kopp kaffe och sätter sig på sitt rum. Där skriver hon på inledningen till det anförande hon ska hålla på presskonferensen om några timmar. Tårarna rinner ner på papperet. Innan hon går ner till lunchmatsalen kan Mona Sahlin inte låta bli i att titta i kvällstidningarna. Första sidan, ledaren och sedan sida upp och sida ner är fyllda av Sahlin-skandalen.  ”-Jag dras till dem som till en magnet - fast jag vet att jag blir ledsen och arg”, skriver Mona i sin bok.

När hon kommer in genom dörren till Bella Venezia går ett sus genom den smockfulla lokalen. Mona Sahlin är klädd i vitt och sätter sig helt ensam i mitten av det breda podiet. Kamerorna smattrar. Ingen vet ännu att det här ska bli ett av 90-talets mest kända framträdanden i Sverige. Tanken var att det skulle bli ett försvarstal men Mona Sahlin lyckades på ett mirakulöst sätt åter klanta till det hela så det bara blev än värre. Inom några få minuter kommer det svenska folket få två nya favoritord på sina läppar och som dessutom får helt nya innebörder: Toblerone och Timeout...

"-Jag är baske mig ingen ohederlig person och jag är baske mig ingen fifflare!"

 

”-Nu skall ni få höra min historia. Jag skall gå igenom min ekonomi, jag skall gå igenom jobbets kort, jag skall gå igenom - lite i alla fall - mitt liv som politiker. Jag skall berätta vad jag tycker om media, inte för att ni är skurkar utan berätta hur jag upplevt de här dagarna, och sedan skall jag berätta om vilka slutsatser som jag dragit... och jag vill säga från början att jag må vara slarvig med mitt liv, men jag är baske mig inte slarvig med vare sig politiken eller med mina ungars liv. Och jag är baske mig ingen ohederlig person och jag är ingen fifflare!".

 

Ministern fortsätter med ett känsloladdat tal där hon är nära att börja gråta. I detaljerad redogörelse för sina inköp nämner hon plötsligt att hon köpt blöjor och två Toblerone med regeringens kort. Chokladbitarna har aldrig tidigare nämnts. Men de etsar sig fast i minnet och många pratar sedan dess om Tobleroneaffären, inte Sahlinaffären. Hon säger att hon inte ska avgå. "- För partiet och för mig och min familj så behöver vi nu ta en ”timeout” för en stund."

Från och med denna stund blev ordet ”Timeout” synonymt med en Socialdemokrat som i blåsväder bara sticker från allt ansvar och kommer tillbaka när stormen bedarrat som om inget hänt. Men om Mona Sahlin tar "timeout" så gör medierna det inte. Tvärtom! De fortsätter att pumpa på. Fler och fler säger sig vara tveksamma till Mona Sahlin, med all rätt för det kommer nämligen mer… mycket mer…

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

"-och jag är baske mig ingen ohederlig person och jag är baske mej ingen fifflare!"

original.webp
5.jpg

När Mona drar iväg på sin ”timeout”-resa från det kaos hon skapat vill hon under 10 dagar vila upp sig lite och stressa ner. Hon anser sig behöva komma bort från skandalen, media och alla obekväma frågor men resan går inte till soliga Öland eller vackra Gotland. -Nej, för att koppla av tog hon med hela familjen, två medföljande livvakter och en sekreterare till exklusiva semesterön Mauritius – och detta på skattebetalarnas bekostnad. Dina och mina pengar!

En socialdemokratisk högavlönad minister som inte ens har råd att betala en P-bot eller sin egen TV-licens har plötsligt råd att åka till ett av världens dyraste och mest exklusiva drömresmål i Indiska Oceanien för hela familjen inklusive livvakter och sekreterare! Svensk folket rasar! Hur mycket denna lyxresa kostade oss svenska skattebetalare kommer vi aldrig få veta. Till och med de mest indoktrinerade socialisterna vågar nu -nästan- erkänna att detta är lite beklämmande...

Den 2 november 1995 har Expressen rubriken ”Här vilade Mona ut – ett av världens dyraste resmål”. Dagen efter skriver Anders Westgårdh i GT att ”resan blir hennes politiska död”. Anders Westgårdh får rätt. Den 7 november bestämmer sig Mona Sahlin för att hoppa av regeringen, vilket offentliggörs tre dagar senare. Återigen är platsen Bella Venezia i Rosenbad. Den här gången har hon Ingvar Carlsson som tröst vid sin sida. Mona meddelar sin avgång och förklarar samtidigt att hon inte längre kandiderade till posten som partiledare för socialdemokraterna inför partiledarvalet i mars 1996. Mona Sahlin berättar att hon dock tänker sitta kvar i Socialdemokraternas verkställande utskott och fortsätta i riksdagen.

Göran Persson väljs istället till socialdemokraternas partiledare (15/3 1996–17/3 2007) och blir strax därefter Sveriges statminister (22/3 1996 -6/10 2006). Det är nu under denna regeringstid Sverige på allvar börja krackelera och falla sönder, ekonomiskt, kulturellt, välfärdsmässigt och trygghetsmässigt. Ett förfall som vi alla vet fortsätter än idag...

"-Och vad har vi? Vi har typ midsommarafton och sådana töntiga saker"

Under Göran Perssons tio år långa socialistiska regeringstid får Mona Sahlin spela andrafiolen. Frågan är om hon lärt sig av sina misstag. Svaret är NEJ! Den socialdemokratiska ohederligheten och fifflet med våra skattepengar fortsätter som om inget hänt.  I augusti 2000 visar det sig att Mona Sahlin fått en betalningsanmärkning hos kronofogden för en försenad restskatt på nära 40 000 kronor.

 

Några dagar senare blir det känt att hon ännu en gång använt sitt tjänstekort privat, nu för att betala en restaurangnota på 700 kronor under sin semester. Under året hamnade sex av Mona Sahlins räkningar hos kronofogden. Totalt handlar det om nära 13 000 kronor.

 

I januari 2002 kopplas kronofogden in för ännu en försenad TV-avgift. Samma år fick Mona Sahlin åter böta för obetald fordonsskatt. Då kördes bilen trots körförbud. Sju år senare har Mona Sahlins privata bil återigen belagts med körförbud men ändå har Regeringskansliet ordnat en privat parkeringsplats för henne.


I mars 2007 blir Mona Sahlin till slut den första kvinna som leder Socialdemokraterna. Hon fick då en månadslön på 144 000 kr/mån vilket motsvarar ca 210 000 kr/mån idag. Att Socialdemokraterna i detta läget över huvud taget kan rösta fram ett notorisk klantarsle är fortfarande en gåta men det säger det mesta om detta parti, där något negativt plötsligt blir en positiv

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
DSC_0196.jpg

Mona Sahlin blev bara en parantes i den svenska politiska historien men hon blev ändå viktig. Viktig därför att hon blev själva sinnebilden av en socialdemokrat med vulgärt makt- och pengabegär som till slut fick kapitulera för girigheten.

196-mona-sahlin-är-tillbaka-petterssons-gör-sverige-lagom-1194.jpg

merit. Hennes fadäser kostade tio års väntan men folket hade inte glömt hennes girighet och nonchalans för statsminister blev hon aldrig. Hon missade tåget. Tåget som alla skulle med på, enligt socialdemokraterna, lämnade perrongen och ensam kvar stod partiledaren själv; Mona Sahlin...

Socialdemokraterna förlorade sedan valet i september 2010 under Sahlins ledning och två månader senare, den 14 november meddelar Mona Sahlin att hon slutar som partiordförande vid partikongressen i mars. Under hösten skänker hon sitt sönderklippta, inramade kontokort till en välgörenhetsauktion. Sveriges mest kända kontokort säljs för 71 100 kronor. Köpare okänd… Mona blev först ut i en miserabel trojka av socialdemokratiska partiledare och hon efterföljdes av praktfiaskon såsom Håkan Juholt och Stefan Löfven.

 

När den förre detta socialdemokratiske utrikesministern Anna Lindh knivhöggs till döds av Mijailo Mijailovic på varuhuset NK i Stockholm den elfte september 2003 instiftade Socialdemokraterna en stiftelse i hennes namn; "Anna Lindhs minnesfond". Minnesfondens syfte är att stödja personer och organisationer som i Anna Lindhs anda bekämpar likgiltighet, fördomar, förtryck och orättvisor så att de mänskliga rättigheterna efterlevs. Den före detta socialdemokratiska utrikesministern och nu FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson tog över ordförandeskapet 2006 men lämnade över ordförandeskapet fem år senare, 2011 till Mona Sahlin. Då hade fonden ett kapital på 2,1 miljoner kronor.

Under Sahlins tid som ordförande sjönk plötsligt och drastiskt stiftelsekapitalet till drygt 100 000 kronor trots att stiftelsen haft intäkter på drygt 21 miljoner kronor sedan starten 2003 och bara drygt tre miljoner kronor hade betalats ut i bidrag och stipendier. Större delen av intäkterna har i stället gått till administration, kontorslöner, lokalhyror, seminarier och resor till prisdeltagarna. Enligt stadgarna ska stiftelsen lägga ner verksamheten om kapitalet sjunker till 100 000 kronor. Stiftelsen fick också avsluta sitt 90-konto för att spara kontokostnaden till svensk insamlingskontroll på 5 000 kronor per år. Under Mona Sahlins ordförandetid blev miljonerna åter till sand. Inte ens sin mördade kollegas fondpengar kunde hon hålla sig borta ifrån...

”-Vita svenskar är ett problem och måste förändra sitt sätt att vara"

Efter några politiska år i kylan hamnar Mona Sahlin så åter i hetluften. Den 4 maj 2016 avslöjar Expressen en ny stor S-märkt bluff & fiffelskandal signerad Mona Sahlin. Tidningen avslöjar att Mona Sahlin har skrivit under flera falska intyg till en bostadsrättsförening om att hennes före detta livvakt tjänar 120 000 kronor i månaden (!) när lönen i själva verket ”bara” var på 43 000 kronor. Detta för att mannen ska få en rad olika förmåner och kunna köpa en bostad för tio miljoner kronor i exklusiva Solsidan i Nacka öster om Stockholm. Månadskostnaden var hisnande 18 000 kronor. Sahlin, som besökte bostaden, fixade även en exklusiv parkeringsplats på Östermalm, där livvakten Hernando Labbé Solinas kunde parkera sin dyra sportbil, en Audi R8 Spyder. Kostnaden på 50 000 kronor fick skattebetalarna åter stå för. (LÄNK)

 

Till Expressen säger Mona Sahlin dock att hon bara har skrivit fel om vilken lön mannen har från regeringskansliet. ”-Den är på 43 000 kronor och sen betalar jag honom ytterligare 60,000 kronor i månaden för att hjälpa mig med mina säkerhetsbedömningar inför framtiden”. Samtidigt uppdagades det att Sahlin har haft skattekrav på 200 000 kronor som gått vidare till kronofogden.

Det är som sagt häftigt att lägga skatt…

När skandalen exploderade gick Sahlin snabbt under jorden och vägrade svara på mediernas frågor men privat levde hon loppan på flera kändisfester där hon ofta syntes lite lätt berusad i -och med- sin ”livvakt”.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
nedladdning.jfif

”-Vita svenskar är ett "problem" och måste förändra sitt "sätt att vara". // Mona Sahlin

hqdefault.jpg

Romansryktena om Mona, 59, och hennes livvakt Hernando Labbé Solinas, 47, blev allt intensivare. Det hade surrats om det här ganska länge. När de här uppgifterna kom fram så är det svårt att inte tro något annat, för alla undrade om Sahlin betalade sin älskare. Mona har tidigare berättat att Hernando är "hennes absolut bästa vän" och nu är flera i Sahlins inre krets övertygade om att de var mer än bara kollegor. "–Det är ingen hemlighet att hon uppskattar unga män, men här gick hon över alla gränser. I dag har hon ingen trovärdighet kvar och borde skämmas över sitt skamfulla beteende. Vi är jättebesvikna på henne", säger en av dem.


Innan Hernando fick tjänsten föregicks anställningen av en intensiv övertalningskampanj av Mona Sahlin som gjorde allt för att vara nära honom. I ett mail till regeringskansliet erbjöd hon sig till och med att sänka sin egen lön om Hernando fick jobbet. ”– Jag kan gå ner i tid och lön om det hjälper. Jag jobbar ändå det som krävs, oavsett tid. Och halvtid, kvartstid eller heltid går alltid att överväga. Lita på mitt omdöme och träffa den person som jag vet skulle passa in perfekt i arbetet och komplettera oss andra. Träffa honom och gör din egen bedömning! Det är vad jag ber dig om! ”

En tid senare avslöjas Mona Sahlin med en ekonomiskt hemlig affär med MMA-fightern Alexander "The Mauler" Gustafsson.  Under sin tid som regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism åkte Mona Sahlin med sin livvakt till USA. Där förlängde de sin tjänsteresa över en helg för att bo på lyxhotellet Four Seasons och se hennes nära vän Alexander "The Mauler" Gustafsson slåss om ett MMA-mästerskap i Houston, Texas.

Skattebetalarna fick åter stå för hela resan där bara hotellnätterna under helgen kostade 12 000 kronor! Dessutom framkom det nya uppgifter om Mona Sahlin och hennes fightervän; Alexander Gustafsson, som är dömd för misshandel flera gånger och har avtjänat ett år i fängelse för grov misshandel. Han behövde goda referenser för att komma in i USA så Mona Sahlin skrev därför ett mycket positivt intyg på sin myndighets brevpapper;

”– Det finns all anledning att ha förtroende för Alexander för hur han agerar som en stark och pålitlig person och som en god människa med en stark personlighet”, står det att läsa i brevet som skickades till den amerikanska ambassaden i Stockholm. Innan intyget skrevs hade Mona Sahlin fått biljetter för tusentals kronor till en MMA-match på Tele2 arena i januari 2015. Hon betalade alltså inte ett öre själv för att se "The Mauler"…

”-Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den”

 

Någon avbetalningsplan hade inte Mona Sahlin upprättat och den totala skulden hos kronofogden uppgick nu till hissnande 1 345 604 kronor! När Expressen börjar ställa frågor börjar hon dock betala av lite på den häftiga skatteskulden. På kvällen samma dag när hon inser att en ny skandal är på väg att torna upp vid horisonten meddelar Mona Sahlin att hon lämnar sitt uppdrag som ”nationell samordnare mot våldsbejakande extremism” med omedelbar verkan med orden; ”-Sorry, ber om ursäkt, förskräckligt”

En ny ”time-out” med andra ord, men, nej, det slutar inte här! Kulturdepartementet informeras om att det finns ytterligare ett ärende hos polisen gällande Mona Sahlin. Åklagaren Anders Jakobsson vid särskilda åklagarkammaren har nämligen inlett en förundersökning om grovt osant intygande. Den 21 september 2016 delgavs Mona Sahlin och hennes före detta livvakt, misstanke om brott.

De kallas till förhör och åklagaren meddelar att Mona Sahlin och hennes före detta livvakt ska förhöras av polis och åklagare. Även anställda på regeringskansliet har förhörts. Mona Sahlin kallas till nya förhör om misstankarna om osant intygande men hon fortsätter kategoriskt neka till brott. Den 20 februari 2017 erkänner till slut livvakten brott och senare samma dag erkänner även Mona Sahlin sig skyldig till brott.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
mona4.jpg

Lycklig! Att Mona Sahlin drogs till mycket unga män och pojkar var ingen hemlighet i regeringskretsarna. Hon har haft kärleksaffärer med såväl sin livvakt Hernando Labbé Solinas, som med MMA-fightern Alexander "The Mauler" Gustafsson. 

Veckan senare den 1 mars kommer uppgiften om att Mona Sahlins tidigare livvakt inte kommer att mista sin tjänst vid polisen, även om han fälls för brukande av osann urkund. Det skriver Polisens personalansvarsnämnd i ett yttrande till åklagaren. Att begå grovt brott är alltså inte tillräckligt för att en polisman ska mista sitt jobb! Mona Sahlin och hennes livvakt får strafföreläggande för att ha använt falska intyg. De tvingas betala 47 200 kronor respektive 23 200 kronor i böter. Totalt 70 400 kronor.

Mona Sahlin borde med facit i hand definitivt lämnat politiken redan 2010 för hon blir aldrig mer en maktfaktor inom svensk politik. Hon blev den första socialdemokratiske partiledaren sedan Claes Tholin (partiledare 1896–1907) som avgått från partiledaruppdraget utan att ha blivit Sveriges statsminister och hon var också den som varit partiledare under kortast tid, endast fyra år. Efter hennes avgång fortsätter det dock med nya skandaler, fiffel och skattefusk. Dessutom börjar allt mer rasistiska uttalanden hoppa likt grodor ur hennes mun. Hon blir kanske mest ihågkommen som den rödhåriga kvinnan som klantade till det på målsnöret att bli Sveriges första kvinnliga statsminister men hennes rasistiska och svenskhatiska uttalande får vi heller aldrig glömma!

Mona har efter den politiska sortin nämligen tagit strid för islam och de beslöjade musimkvinnorna och öppet vurmat för såväl slöjtvång som ökad islamisering av Sverige och har upprepade gånger försökt visa sympati med muslimkvinnor genom att själv bära slöja, därav sitt nya öknamn ”Mona Muslim”. Inte ens när hon själv blev "nationell samordnare mot våldsbejakande extremism" trillade polletten ner. I naiv socialdemokratisk anda upprättade hon t.ex. en nödtelefon dit hemvändande radikaliserade muslimer skulle kunna ringa och få hjälp. Det blev naturligtvis ett praktfiasko och de svenska skattebetalarna fick ännu en gång stå för notan för det mångkulturella samhällsexperimntet. Hon försökte desperat försvara sin bisarra telefonidè;​

”– För det första har inte alla som återvänt gjort vedervärdiga handlingar. De som har gjort det ska förstås straffas, men alla andra som reser ned har kanske mer eller mindre lurats in i något de inte kunde föreställa sig i förväg. De vänder tillbaka så fort det bara går”

”-Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka”

 

Mona blir med åren allt mer islamvurmande, Sverigefientlig och indoktrinerad i sina tankar och tycks se främlingsfientliga nazistiska hjärnspöken överallt. Alla svenskar är rasister och alla muslimer är guds – eller Allahs- gåva till Sverige. Det går så långt att i Danmark kallar den danske politikern Naser Khader henne för "Drottningen av Halalhippies"!

 

Mona lägger allt mer energi att prata om andra partiers påstådda historia än sin egen politik. I svensk statlig vänsterstyrd media får hon självklart fortsatt fullt förtroende och när det debatteras t.ex. nyanlända riksdagspartier, ”högerpopulism”, rasism eller feminism i Tv-studion är Mona en ständigt flitig debattör och trogen stamgäst. 

Mona Sahlin har sagt de mest rasistiska, Sverigefientliga och svenskhatiska uttalande en svensk politiker någonsin sagt i svensk media. Uttalanden som hade fått andra politiker i andra partier att med omedelbar verkan uteslutas om samma uttalande varit riktad mot andra hållet. Mona har visat (och bevisat) att socialdemokraterna är ett parti som i sin dolda agenda ska göra den svenska befolkningsgruppen till ett minoritetsfolk i sitt eget land.

Medan Socialdemokraterna under största möjliga tystnad arbetat för Barcelonaavtalets genomförande och samarbetet med "Sveriges Muslimska Råd" att islamisera Sverige för ett framtida muslimskt övertagande, så har

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

”-Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka” // Mona Sahlin

10.jpg

Mona själv av oförsiktighet råkat vid ett flertal gånger försäga socialismens dolda agenda. (LÄNK)

 

”-Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka” är bara ett av många häpnadsväckande och skrämmande uttalanden socialdemokraten Mona Sahlin vräkt ur sig. Hon har också gett uttryck för att det inte spelar någon roll om svenskarna dör ut som folk. Uttalanden som definitivt är hets mot folkgrupp och som hon borde åtalas och dömas för.

I en intervju i Göteborgs-Posten i oktober 2000 sa Mona Sahlin följande:"-Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska" Ett uttalande som stinker rasism och socialdemokratiskt svenskhat lång väg! I Aftonbladet lite senare förklarade Mona Sahlin; "-För att klara framtidens utmaningar måste framtidens svenska folkhem bebos av människor från alla världsdelar."

Två månader senare den 18 december 2000 säger hon till SvD: "– Vi får aldrig inbilla oss att vi är immuna mot organiserad rasism. Jag är rädd för en svensk solbränd, tjusig, verbal svärmorsdröm som lyckas få smygrasisterna att sluta skämmas för sina fördomar. 10–15 procent av svenskarna har ju denna typen av åsikter." Året efter säger hon i en intervju i GT den 6 juni 2001: "Min uppfattning är att alla som bor i Sverige är svenskar – därför att vi bor här"

Inför ett tal i Turkiska ungdomsförbundets tidning Euroturk 2002 kulminerade svenskhatet: "…jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på er invandrare. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har typ midsommarafton och sådana töntiga saker" (LÄNK) och samma år, den 5 maj säger hon i Göteborgs-Posten:  "-Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den!"

När Mona Sahlin stödde SSU efter de släppt en rapport med titeln "Fyra nyanser av vitt" sa Mona följande:  ”-Vita svenskar är ett "problem" och måste förändra sitt "sätt att vara". Rapporten "Fyra nyanser av vitt" gick ut på att det är alldeles för många ”vita” människor bland Socialdemokraternas företrädare. Man krävde att >25% ska vara invandrare i förbundet. Ett krav Socialdemokraterna accepterade. Idag är i princip hela SSU ett muslimskt styrt ungdomsförbund där etniska svenskar redan är i klar minoritet  (LÄNK).

"-Om två lika meriterade personer söker jobb ska den som heter Mohammed få jobbet"

 

Det socialdemokratiska ”arbetarpartiet” har idag således gått från att vara ett parti för arbetande svenskar till ett parti för arbetslösa invandrare. Socialdemokraternas tidigare så viktiga paroller som klasskamp, jämställdhet och tryggare arbetsvillkor är nu utbytta mot ansvarslös massinvandring, förortssegregation och ett outtömligt hat mot alla svenskar som står det minsta lilla till höger om radikal socialism. I valet 2018 blev det märkbart tydligt då det solidariska ”arbetarpartiet” var överlägset störst i områden med högst arbetslöshet och utanförskap…

Frankrikes tidigare president Charles de Gaulle sa en gång: 

”-Det är bra att det finns gula fransmän, bruna fransmän och svarta fransmän. Det visar att Frankrike är öppet för alla raser under förutsättning att de inte blir för många. Ty då kan Frankrike inte förbli Frankrike. Förstår man inte det har man en hjärna som en kolibri.” Charles de Gaulle uttalande påvisar Mona Sahlins fågelhjärna.

Hennes företrädare Göran Person, som använde sin egen hjärna på ett litet mer eftertänksamt och nyanserat sätt, sa följande om Mona Sahlin:

"-Man tilltror henne en större politisk kapacitet än vad hon har... Det är inte så märkvärdigt det som kommer över hennes läppar. Men hennes styrka sitter inte i tänkandet..."

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
masked-singer-2022-mona-sahlin-fru-kanin-fick-lamna-programmet-tv4.jpeg

Mona, 65, fortsätter dyka upp överallt, som här i TV4s "Masked Singer". De yngre vet nog inte vem den gamla tanten var och de äldre tittarna satte förmodligen fredagsgroggen i vrångstrupen.

Intelligensen och slutledningsförmågan visade Mona Sahlin bäst själv prov på när hon i en debattartikel i Aftonbladet skrev om den ökande arbetslösheten; "-Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast dem som blir utan arbete." (LÄNK) Som sagt: -tack och lov- blev hon aldrig vår statsminister...

Men även när Mona nu var borta från politikens finrum slapp inte den svenska befolkningen henne. Istället fortsätter hon bjudas in av all media som om inget hänt. När vi andra hade suttit bakom lås och bom för samma saker Mona gjort så får hon spegla sig i strålkastarskenets glans utan några kritiska kommentarer. Hon dyker upp i alla tänkbara och otänkbara program. När TV4 visade en dokumentär om den fantastiska fotbollssommaren 1994  intervjuas fotbollsstjärnor som Tomas Brolin, Henrik Larsson och Thomas Ravelli men så dyker helt plötsligt Mona Sahlin upp för att ge sin syn på saken... (LÄNK)

 

Eller som när hon 2021 medverkade och ville folk skulle tycka synd om henne i Renée Nybergs programserie "Renées brygga". Tack och lov hade Janne Josefsson civilkurage nog att till slut säga ifrån. Det blev minst sagt en lite lustig stämning på Renèes brygga. (LÄNK) Eller som när svenska folket 2022 skulle gissa vilka som sjöng bakom dräkter i TV4s underhållningsprogram "Masked Singer". När det var dax att dra av masken på en gråhårig kanin visade det sig vara en än mer gråhårig Mona Sahlin då fyllda 65 år bakom kaninmasken. Barnen och ungdomarna som tittade visste naturligtvis inte vem den gamla tanten var och de lite äldre tittarna satte nog fredagsdrinken i vrångstrupen. (LÄNK)

 

"-Drottningen av halalhippies flyger till Mauritius för en liten timeout - med dina skattepengar"

 

Och dyker hon inte upp i Tv -rutan tvingas vi höra henne på radion. Hon har blivit inbjuden som sommarvärd i P1 inte mindre än vid tre tillfällen, 1992, 2007 och 2020. I sina två första program använde hon tiden till att hitta på alternativa sanningar varför allt blev som det blev. Inte ett ord om sin egen skuld. Inte ett ord om något som skulle kunna tänkas vara en ursäkt. Inte ett ord, allt var naturligtvis alla andras fel.

 

I sitt senaste sommarprogram pratade hon till exempel engagerat om tystnadskulturer, skam och om hat och hot. Men naturligtvis nämnde hon inte heller denna gång med ett ord om sin egen roll i detta. Inte ett ord om skattefiffel, obetalda räkningar, livvaktsskandaler, felaktiga intyg eller en skatteskuld på över en miljon kronor. Men om tystnadskulturen i övriga samhället gick alldeles utmärkt att berätta om för svenska folket...

Mona Sahlin blev bara en parantes i den svenska politiska historien men hon blev ändå viktig. Viktig därför att hon blev själva sinnebilden av en socialdemokrat med vulgärt makt- och pengabegär som till slut fick kapitulera för girigheten. När makten, pengarna och möjligheterna kom blev all politisk övertygelse såsom socialism, föredömlighet och hederlighet som bortblåst och ersattes istället med lögner, skattefiffel och bedrägeri.

Det är omöjligt att avgöra om det värsta är Mona Sahlins ohederliga och

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
last-minute-seychellen.jpeg

Längtar Du också hit? Var fjärde svensk röstar fortfarande på ett parti vars partiledning kan åka till Mauritius för en liten Time Out! - allt betalt med Dina skattepengar!

omoraliska beteende, eller Socialdemokraternas sätt att ständigt hålla henne bakom ryggen. Oavsett vad, säger detta mycket om såväl Mona Sahlin som person som om Socialdemokraterna som parti. Partiet där nolltolerans är ett totalt okänt begrepp. Begreppet ”Mona Sahlin” är större än Mona Sahlin själv. ”Mona Sahlin” är med andra ord en tvättäkta socialdemokrat precis som så många andra i dubbelmoralens parti. Samma parti efterträdaren Stefan Löven som dagens partiledare stolt kallar ett ”anständigt parti".

 

”Mona Sahlin” är inte bara Toblerone, hasch eller en time-out...

”Mona Sahlin” är inte bara skattesmitning, P-böter och kontokort...

”Mona Sahlin” är inte bara livvakter, lägenhetsaffärer och lyxresor till Mauritius...  - på vår bekostnad!

”Mona Sahlin” är själva personifieringen, sinnebilden -ett begrepp- av en övertygad sann socialist och Socialdemokrat!

Vid senaste valet tyckte fortfarande var fjärde svensk att detta parti är det bästa alternativet för Sveriges framtid… Hur mycket Socialdemokraten Mona Sahlin stulit av våra skattepengar för egen vinnings skull får vi aldrig veta. Det handlar om miljonbelopp. Något att tänka på nästa gång Du sitter med resekatalogen i handen och drömmer Dig bort till Mauritius kritvita stränder och turkosa vatten.

Du kanske aldrig får råd att åka dit hur mycket Du än arbetar. Andra tar bara Dina skattepengar, sin familj, en livvakt, en sekreterare och flyger dit på en enkel liten time-out! Visst är det häftigt att betala skatt, speciellt om man sympatiserar med i det socialdemokratiska "arbetarpartiet"…

  • 4F
  • 4I

// Anders Johansson.

 

   Källa & Lästips:   

"Mona Sahlins politiska liv" (2015) av Lotta Gröning, M Sahlin

"Mona Sahlin - mer än en chokladbit!" av SHA-70 (LÄNK)

"I väntan på Mona Sahlin" (2008) av Christer Isaksson

"Svenska skandaler" (2014) av M. Bergling/ F. Nejman

"En marsch mot avgrunden" (2013) av Tommy Möller

"Makt-Lös" (2020) av Mona SahlinHenrik Johnsson

"Tobleroneaffären" (2012) av Mikael Romero

"Med mina ord" (1996) av Mona Sahlin

Citat med Videoklipp (LÄNK)

 

 

Bildgalleri. Dubbelklicka och svajpa.

 

Video:

 

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page