top of page

Porr & Tabu.

depositphotos_188226446-stock-illustrati
Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

"-Porrklubbsbesöket varade i 45 minuter och kostade 55 600 kronor, dessutom åkte Rosengren lyxlimousin för en halv miljon kronor. Allt betalat med medlemmarnas pengar!"

rosengren_stor1-1.jpg
Stämpel9.gif
Skärmklipp 2021-01-27 19.10.53.gif

Porrklubbsbesöket på Tabu som fällde Björn Rosengren.

Lyssna:Porr & Tabu
00:00 / 11:06

 

Den 27 juni 1994 avslöjas att Björn Rosengren besökt porrklubben Tabu i Stockholm. Detta blev Sveriges mest kända porrklubbsbesök, varade i 45 minuter och kostade 55 600 kronor som Björn Rosengren lät betala med TCO:s kontokort dvs medlemmarnas egna pengar. Björn Rosengrens pappa var revolutionär, själv blev han en man i staten. Björn Rosengren växte upp i en familj där kommunisten Marx satt på skrädderiets vägg och mamma skötte kassaboken. Varje öre räknades. Från barnrikehus till egna hem levde familjen Rosengren i symbios med välfärdsstaten, men redan som tonårig bilmekaniker var Björn svag för snygga kostymer och svinläderhandskar. Allt gick spikrakt uppåt, tills en midsommar då det uppdagades att TCO-ordföranden besökt porrklubben Tabu...

 

"Björn Rosengren lät betala notan på 55 600 kronor med medlemmarnas pengar"

Björn Rosengrens porrklubbsbesök avslöjas av en tillfällighet. När DN-reportern Peter Bratt granskar porrkungen Carl Serungs imperium stöter han på historien om TCO-ordförandens besök. Den 26 juni 1994 publicerar DN artikeln och Rosengren säger då att han trott att de två notor han betalade var på 198 kronor och 358 kronor. När han dagen efter upptäcker att det är två nollor till tar han hjälp av ett juridiskt ombud. På porrklubben har Björn Rosengren ”råkat” betala med sitt tjänstekontokort från TCO...

Att det i dörren stod en barbröstad leende kvinna iklädd endast minimala tangatrosor och högklackat fick inte den senare socialdemokratiske kommunikationsministern och näringsministern Björn Rosengren att reagera - i stället slog han och hans sällskap sig ner och beställde bara in en flaska vin

– ja, enligt egen utsago alltså...

Kvällen innan hade han haft Göran Persson (sedermera Sveriges socialdemokratiske statsminister) hemma på middag och det hade blivit sent. Ändå valde han att gå på krogen med bland andra sin bror och sin husläkare. Efter ”ganska många glas vin” på stjärnkrogen Teatergrillen fortsatte sällskapet nu även med en amerikansk affärsman som var aktiv medlem i en kyrka till Café Opera.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

Vid tre-tiden på morgonen ringde Rosengren Freys hyrverk –ett taxiföretag som TCO hade avtal med– som skickade en limousin (!) för att hämta honom och de övriga i sällskapet.

 

”-Jag frågade chauffören om det fanns någonstans att åka och det enda han kände till som var öppet var en nattklubb vid Odenplan. Den hette Tabu”, skriver Björn Rosengren. TCO-ordförande och sedermera såväl socialdemokratiske kommunikationsminister som näringsminister hinner knappt komma in på porrklubben Tabu förrän han försvinner iväg med en ung naken prostituerad asiatiska. "-Det blev inget långt besök", hävdar han själv. ”-Några halvnakna kvinnor försökte intressera oss för privatstripp. Vi beställde in en flaska vin men efter tre kvart, eller en timme, gick jag”.

Innan Björn Rosengren gick betalade han två notor. Det visade sig senare att notorna var på totalt 55 600 kronor och att Björn Rosengren lät betala detta med medlemmarnas pengar! Men - som om det inte räckte med porrklubbsbesöket - bara två veckor senare avslöjas att Björn Rosengren åkt limousin för 18 208 kronor bara under september månad 1991. Under tre år uppges han ha beställt limousiner för mer än en halv miljon kronor – även detta på medlemmarnas bekostnad!

"Björn Rosengren avgick med en fallskärm på nästan åtta miljoner kronor"

 

Den 19 juli 1994, mindre än en månad efter att Tabu-besöket avslöjades väljer Björn Rosengren att avgå med en fallskärm på nästan åtta miljoner kronor som även den förstås väcker debatt.

Björn sätts i malpåse och dyker inte helt oväntat upp som landshövding. Största meriten för att bli just landshövding tycks vara att man ska ha missköt sig och hamnat i blåsväder. Där man i andra länder sätter uppsatta fifflare bakom lås och bom sätter man svenska fifflare i residensbyggnader.

 

Björn Rosengren sätts i inre exil som landshövding i Norrbotten. Tillsammans med dåvarande hustrun Agneta tog Björn Rosengren sitt pick och pack och tvingades in i residenset i Luleå så lång bort från porr och Tabu man kan komma.

Björn Rosengren var under 35 år gift med Agneta Rosengren. Vad hustrun inte visste var att Björn under flera år i hemlighet träffade en yngre kvinna, journalisten Helena Segnestam.

"– Otrohet är som ett maskätet, illaluktande köttstycke. Man sårar, man ljuger och man får dåligt samvete". säger Björn till Hänt i veckan.  

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

För Expressen berättar Björn Rosengren vidare om sin otrohetsaffär: "– Usch, jag blir illa berörd bara av att tänka på det. Det var hemskt. Kanske var det en maktfråga, en törst efter bekräftelse. Eller så var det så enkelt att det handlade om sexuell attraktion". säger han.

"Snackministern" har han kallats. Inte utan grund. Han har lovat stort - men ibland hållit alltför tunt. Hans ibland nonchalanta uppträdande, hans stora löften och stundtals ogenomtänkta och illa underbyggda uttalanden har genom åren retat många. Och många har också med jämna mellanrum krävt hans avgång. Såväl besvikna Telia-aktieägare och sparkade Ericsson-anställda som norrmän och oppositionspolitiker. Men Björn Rosengren har styvnackat vägrat - och surfat vidare, med ett leende, om än ansträngt ibland, och alltid med statsminister och gamle kompisen Göran Perssons goda minne.

Under de år som gått har han hamnat i nya blåsväder. Som att sätta sig i en lastbil och köra - utan att ha körkort för tung lastbil. Eller -betydligt allvarligare- som ansvarig för de totalt misslyckade förhandlingarna om en sammanslagning av Telia och norska Telenor 1999. Det blev en dyr affär som Björn Rosengren fick stå till svars för inför Konstitutionsutskottet, KU, efter skarp kritik från riksdagens revisorer och de andra partierna. 

Och Teliaaktien, denna blytyngd som nästan en miljon svenskar lurades att investera sina surt förvärvade sparpengar i, i hopp om att göra ett klipp.

"Att fuska och mygla tycks vara en nödvändig merit inom socialdemokraterna"

 

"- Jag tror att den som köper gör en bra affär" sa Rosengren i maj 2000.

De som köpte håller nog inte med. Aktien som då köptes för 85 kronor är i dag inte värd mycket. Löftet om bredband till alla inom två år var inte heller mycket värt. 15 år efter löftet hade tusentals svenska hushåll fortfarande inget bredband.

Han väckte även norrmännens vrede genom att - när han trodde tv-kameran var avstängd - kalla Norge "den sista Sovjetstaten". Ett epitet som idag är vikt för Sverige!

Var Björn Rosengren dyker upp härnäst är det ännu ingen som vet. Säkert dyker han upp igen, någon annanstans, i en ny strålande karriär - precis som han alltid har gjort, bilmekanikern från Stockholm som blev socialdemokratisk näringsminister och gick på porrklubbar på medlemmarnas bekostnad.

Att fuska, mygla och lura andra på pengar för egen vinning tycks vara en nödvändig merit om man ska få uppdrag inom socialdemokraterna. Det finns det alltför många tragiska bevis på i det "arbetarparti" som idag kallar sig ett "anständigt parti". Partiet var fjärde svenska fortfarande röstar på...

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

// Anders Johansson.

  • 4F
  • 4I

 

   Källa:   

"Svenska skandaler" (2014) av Mikael Bergling och Fredrik Nejman.

"Mitt i steget" (2016) av Björn Rosengren​

depositphotos_188226446-stock-illustrati

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

depositphotos_188226446-stock-illustrati

 

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page