top of page

Ett samhälle i totalt förfall.

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
a19.jpg
LOGO 3 SE2.gif

"Han visar lokalen på andra våningen där utländska män brukar träffas och sitta och röka.

– Där visade de hårdporr helt öppet på en storbilds-tv, mitt på eftermiddagen!"

Stämpel5.gif

-Araber har tagit över vårt samhälle!”

(Text & översta foto: Anna Ernius, journalist.)

Strömsnäsbruk ligger naturskönt vid den slingrande ån Lagan, i Smålandskommunen Markaryd. 2 400 invånare bor i bruksorten med det sedan decennier nedlagda pappersbruket. Det kunde varit vilket svenskt samhälle som helst. Det är hit den numera rikskända syriska månggiftesfamiljen flyttat från Nacka – tre bostäder till tre fruar och 14 barn – de var 16, men två av döttrarna har fått skyddat boende. Det var hit familjen ville, då släktingar redan bodde här.

Och familjen är bara en i raden av migranter som har flyttat in. I en mellanstadieklass på 16 barn är 3 svenskar. I kommunen är 30,6 procent utrikes födda, i Strömsnäsbruk sannolikt betydligt fler. En del påstår att det är uppåt 40 procent. Thomas kör oss runt i byn. Nästan de enda människor vi ser är utlandsfödda. Bara någon enstaka är svensk. På skolgården spelar pojkar fotboll under arabiska rop...

"Nästan de enda människor vi ser är utlandsfödda. Bara någon enstaka är svensk"

 

– Här köper araber upp villor. Det är konstigt att de har köpt upp så många. Det är som om det finns en plan att expandera.

Thomas fortsätter:

– Man kan också undra om det finns någon hemlig förmedling som vänder sig direkt till nyanlända, eftersom många av fastigheterna aldrig är ute på Hemnet. Först är det någon Strömsnäsbo som flyttar och sedan plötsligt har det bara flyttat in nya utländska familjer.

Vi träffar fler bybor, Laila och Rolf, vänner till Thomas. Alla är i 50-årsåldern och heter egentligen något annat. Rolf har ett yrke där han blir kallad på störningsanmälningar på nätterna, på platser i hela länet.

– Det är araber som för oväsen och har fest och tar ingen hänsyn till grannarna. Vi säger till dem och de lovar att vara tysta. En stund senare fortsätter de som om inget hänt.

Laila upplever, som flera av sina väninnor, en stor otrygghet som

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
0c83e2093a3b07d82b08237b9d987a131e587c48

kvinna att röra sig i samhället. – Förr i tiden promenerade man in till stan. Nu cyklar man eller åker bil om man har ett ärende.

Thomas tar oss med på en åktur med bilen och berättar med stolthet och kärlek om brukssamhället, vars moderna historia smälter ihop med hans egen. Liksom många andra är han uppväxt som arbetare i en arbetarfamilj. Föräldrarna jobbade på pappersbruket. På 50- och 60-talet kom jugoslaver, greker, finnar och danskar. Alla integrerades utan en timme SFI. Han visar stolt hur samhällets bostäder byggdes i etager uppifrån Lagans blå vatten, så att alla fick tillgång till utsikten. – Det var en idyll. Här fanns allt. Vattenskidklubben, badplatsen, all skog att vandra i och fiskevatten.

Han visar dressinen som kan ta turister hela vägen till Markaryd. Sedan åker vi på “världens vackraste väg”, Riksettan, som slingrar sig efter Lagans flytande silver. – Här fiskade vi och spelade fotboll. Här bodde brukspatronen, där är arbetarlängorna. Senare byggdes fler villor och hyreshus.

"Efter 40 år här känner jag mig inte längre hemma. Araberna har tagit över allt"

 

Men Thomas kärlek har grumlats. –Efter 40 år här känner jag mig inte längre hemma. Araberna har tagit över allt. På gatorna dominerar de gatubilden.

Två arabiska affärer har öppnats. –Det kommer varor på alla tider på dygnet med olika skåpbilar. Det verkar inte vara någon kontroll från myndigheterna och facket, enligt Thomas.

–Medan de är på de svenska företagen väldigt noga, vågar ingen kolla de arabiska. De svenska som försöker etablera sig konkurreras därför ut.

En stor skylt, Western union, som överför pengar utomlands, har satts upp i båda affärernas fönster. –Vi har haft vanliga banker här som har lagt ner. Ändå kan det löna sig med inte mindre än två Western union-kontor där de skickar pengar utomlands. Det är något som inte stämmer. Det är konstigt.

Tagits över. Thomas använder samma ord om gymmet och om

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
9xBp97Og6qW-41JQWY_1c8Hmty8.jpg

badplatsen. Och om den vackra parken vid stranden där ortsborna brukade samlas förr i tiden. –Nu kommer de utlandsfödda i stora grupper, de pratar högt på arabiska, spelar hög arabisk musik och stirrar på en med mörka blickar om man kommer nära. Man får en känsla av att man är ovälkommen. Ingen svensk går dit längre, enligt Thomas.

– Folk sitter inomhus och tittar på tv från klockan fem – sex. De som vill fiska ska köpa fiskekort för 200 kronor. – Men tittar jag längre bort står det sju åtta stycken som ingen vågar fråga om de har köpt, säger han. Thomas målar upp en bild av laglöst land. Vilda västern. Han svänger förbi ett annat hyreshus.

– Här har de köpt upp, och här, säger han och pekar på lokaler och villor. Han visar neddragna persienner eller tyger för fönstren. Kännetecknen på att det inte bor någon svensk där. – Man ska ju inte få se en skymt av någon kvinna därinne, utan hucklena på huvudet. Vi rullar förbi bostäderna där månggiftesfamiljen bor. Fördragna fönster även där. Han visar lokalen på andra våningen där många utländska män brukar träffas och sitta och röka.

"Där visade de hårdporr helt öppet på en storbilds-tv mitt på eftermiddagen. 30-40 män satt därinne"

 

– Där visade de hårdporr helt öppet på en storbildstv, mitt på eftermiddagen en gång. 30-40 män satt därinne, man kunde se det utifrån gatan.

Även Thomas berättar om mannen som la upp 600 000 kronor kontant för att köpa en affärslokal. – De gör som de vill och ingen vågar säga till dem.

Thomas visar att det har brunnit i några av lokalerna och konstaterar att det har varit en del mystiska mordbränder.

I februari var det även en mordbrand i den syriska bönelokalen när en brandbomb kastades in. Den misstänkte gärningsmannen är också syrier, enligt åtalet.

 

Enligt kommunens integrationssamordnare finns det hela tre syriska föreningar i Strömsnäsbruk. Ingen vi talar med vet varken om alla föreningar eller att den misstänkte också är syrier.

Strömsnäsbruk har också haft problem med romska familjer som

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png
RiotsRosengard-1356-1920x1282.jpg

begår brott och är våldsamma. Men de ska ha flyttat nu. Thomas blir svart i ögonen när han talar om skolan. – 20–25 lärare har slutat, säger de. Det bråkas och slåss och de har knivar med sig. Utifrån Thomas och hans vänners berättelse kan man konstatera att det råder vattentäta skott mellan byborna och den stora inflyttade befolkningen. Integrationen lyser med sin frånvaro ändå är det denna utveckling 80% av svenska folket föredrar enligt senaste valet.

 

Är du en av dem? Varför hatar du ditt eget land så att du hellre låter dina egna barn få ett helvete i framtiden än flyttar härifrån? Jag bara undrar?

//Anna Ernius (Länk: Ursprunglig artikel)

Tillägg: Den 6 december 2018 avslöjade lokalradion att en trygghetsundersökning hade gjorts i Strömsnäsbruk som visade lika stor otrygghet på orten som i förorten Rosengård i Malmö, ett av Sveriges mest kriminella och mångkulturella förorter! Läs mer här.

// Anders Johansson.

  • 4F
  • 4I

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page