top of page

Maldiverna - paradiset som vägrar sjunka.

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
Maldives-beach-thulusdhoo-maldives-dream

"Faktum är att inte en enda ö har drunknat i havet trots att ”experter” utlovade hela ö-rikets dödsdom redan på 70-talet"

Du har säkert hört talas om det fantastiskt vackra lilla ö-riket Maldiverna i Indiska Oceanien söder om Indien. Landet som består av 1200 små korallöar med palmer, kritvita stränder och turkost vatten, omgärdade och skyddade av korallrev. Ett paradis! ...som inte borde finnas!

 

Landet är dessutom världens lägsta, det vill säga att landets högsta punkt är världens lägsta av alla världens länder, bara 2,5 meter över havet. Står Du vid havskanten och sträcker upp din hand är handen högre än någon punkt i landet! Växter och byggnader givetvis undantagna. Av denna anledning ska Maldiverna inte längre finnas på grund av den globala uppvärmningen och havsnivåhöjningen som följd men Maldiverna finns ändå kvar. Precis som humlan som inte kan flyga så flyger humlan glatt vidare, lyckligt ovetande om sitt lyte… Faktum är att inte en enda ö har drunknat i havet trots att ”experter” utlovade hela ö-rikets dödsdom redan på 70-talet...

Första gången jag hörde talas om detta ö-rike var 1979. Hemma hos mina föräldrar hade grannarna, Inga och Bernt, kommit och berättade stolt att de skulle ut och resa, först en vecka till Sri Lanka och sedan en vecka till Maldiverna. 1979 var det fortfarande stort när någon åkte till ner till Medelhavet. 

”-Det gäller att passa på och åka dit för om 10 år finns inte Maldiverna kvar, då har det sjunkit i havet” minns jag Bernt sa lite oroande. Det lät både skrämmande och spännande. Ett helt land skulle snart sjunka ner i havet och detta på grund av människans synder, precis som med det mytomspunna Atlantis. Synderna var naturligtvis klimatförändringarna som forskare redan 1979 desperat försökte varna om, men som få  tog någon större notis om...

maldiv.jpg

Elva år senare, 1990, skulle jag och min nyfunna kärlek ut och resa. Maldiverna som sedan den dagen Bernt berättat om det sjunkande ö-riket fångat mitt intresse var naturligtvis förstahands valet. Alla öarna skulle ju varit borta vid denna tidpunkt men av en ren händelse så blev det aldrig så. Maldiverna fanns mot alla odds kvar. Nu var plötsligt ödesdatumet återigen framflyttat tio år till runt millenniumskiftet. Jag hade fått 10 års extratid att besöka det sjunkande paradiset. Dock räckte varken pengarna eller kärleken till, så resan blev aldrig av...

Så kom år 2000. Tiden strax innan millenniumskiftet var spännande på många sätt. Datorer, mobiler och internet var nu var mans (och kvinnas!) egendom. Klockorna i alla datorer skulle enligt tekniska experter få fnatt vid det historiska tolvslaget så man befarade att flygplan skulle störta och kärnkraftverk explodera. Ingen visste riktigt hur det skulle bli. Det enda alla dock var rörande överens om var att det lilla ö-riket i Indiska Oceanien skulle drunkna med den stigande havsnivån och detta kommer att ske inom tio år…  Men inget hände!

Inga flygplan störtade, inga kärnkraftverk exploderade och Maldivernas 1200 öar fanns kvar!

En ny resa började vagt planeras men återigen blev Maldiverna som resmål struket från min bucketlist. Inte för att alla öar sjunkit i havet, vilket de alltså skulle gjort redan 20 år tidigare, utan för att den muslimska terrorsekten Tamils Tigrars härjningar på norra Sri Lanka hade gjort att många resebolag  även tagit bort Maldiverna som resmål.

Strax efter milleniumfirandet gjorde klimatforskare en häpnadsväckande upptäckt. Man upptäckte nämligen att havsnivån hade sjunkit under de föregående årtiondena.

 

När man skulle verifiera upptäckten visade det sig att även ö-riket Tuvalu i Stilla Havet, en annan av huvudkandidaterna att försvinna, i själva verket hade blivit 2,9 % större. Forskare var förbluffade och klimataktivister knep käft. Detta sågs inte som något positivt, trots att det var det…

maldives.jpg

Nästan tio år efter millenniumskiftet, 2009, gjorde Maldivernas regering en uppmärksammad PR-kupp som skulle sända ut ett klimat-SOS till resten av världen. Fem meter under havsytan pågick ett annorlunda regeringsmöte. Maldivernas president Mohamed Nasheed och hans ministrar skrev, med cyklop och syrgastub över munnen, på ett dokument under vattnat som uppmanar världens länder att minska sina koldioxidutsläpp.

"– Vi försöker få ut ett budskap om vad som kommer att hända på Maldiverna, om klimatförändringarna inte hejdas" sa Mohamed Nashid.

Ödesdagen då ö-riket sjunker i havet var nu framflyttat cirka hundra år!

Maldiverna har varit flitiga att kapitalisera på detta konstanta översvämningshot trots att det som synes är kraftigt överdrivet. Hur debatten än varit borde ju havsnivåhöjningen gått betydligt fortare än man trodde 1980, eller hur?

 

Och då borde ö-gruppen redan idag vara helt utplånad. Istället finns det inga tecken på att några öar svämmats över. Maldiverna är helt enkelt den felande länken i klimatdebatten.

Maldiverna fick t ex 38 miljoner dollar ur den klimatfond som Sverige är mycket stora bidragsgivare till. Pengarna gick bl.a. till ett tyfonskydd. Ett naturligt väderfenomen. Tyfoner finns i alla delar av världen där vattnet är varmt.

Maldiverna-Paradiset.jpg

Exakt hur ekonomisk U-hjälp (Undervattenshjälp) skulle hindra Maldiverna att sjunka i havet är väldigt oklart och diffust men som med all hjälp är ju det viktigaste att vi själva lättat på vårt samvete, samtidigt som Maldiverna blivit lite rikare. En klassisk win-win.

Inga dramatiska ändringar har alltså skett över tid utan utvecklingen är linjär med i snitt 3 mm ökning per år. Varför finns då Maldiverna kvar?

Tja, trots att havsnivån stiger linjärt så är strandlinjen konstant. Det konstaterades i bland annat en rapport av havsnivåexperten Nils-Axel Mörner. Den har varit stabil i 30–40 år.  På 1970-talet föll till och med strandlinjen med 20 centimeter. Inte i närheten av översvämning alltså. Varken på grund av klimat eller något annat. Ett svar på den frågan kan man hitta i en Nya Zeeländsk studie som konstaterar att paradisöarna i Indiska Oceanen, där Maldiverna ligger, inte alls sjunker ner i havet för att havsnivån stiger. Förklaringen är enkel, testa själv; Fyll ett glas med isbitar, fyll upp rasten av glaset till kanten med vatten. Låt isen smälta. Har vattnet i det fulla glaset runnit över? Nej, mängden vatten är konstant och har så varit på planeten sedan hundratals miljoner år.  Det blir inte mer vatten bara för att det ändras från fast till flytande form.

 

Det som verkar mer sannolikt är däremot att Maldiverna satt i system att få så mycket bidrag som möjligt på grund av “klimatet” och sedan kan de använda sina pengar på att bygga saker som nya flygplatser.

 

2018 invigdes  Maldivernas nya långa landningsbana för jumbojet, med hjälp av pengar från Kina som satsat miljarder dollar på att turistexploatera öarna för framtida bruk. Skulle man gjort denna investering om man visste att öarnas dagar är räknade?


Även presidenten själv, som sa att ö-gruppen skulle köpa nytt land någon annanstans för att de snart är borta, har nu övergett klimatalarmismen.

maldiver.jpg

Han och Kina siktar istället på ökad turism. Planerna är att flytta några hundra boende från oexploaterade öar för att kunna bygga en ny flygplats även där, och 6-stjärniga hotell. De vill öka turismen från 1,3 miljoner per år till 7 miljoner!


Maldiverna är idag tabu att nämna i klimatdebatten. Minerat område, hysch-hysch! Maldiverna är de 1200 korallöar i Indiska Oceanien som inte borde finnas och som omkullkastar alla klimatexperter och miljöforskares påståenden och teorier.

 

Maldiverna är den felande länken. Maldiverna är ämnet ingen klimatforskare eller miljökämpe vill diskutera.

40 år efter att ö-riket sjönk i haven finns öarna ändå kvar, precis som humlan glatt flyger vidare trots att den inte kan flyga.

 

Inte en enda av den 1200 öarna är uppslukade, inte en enda av de ca 500 öar som bara stickar upp någon decimeter över havet har försvunnit trots att experter dagligen försöker bevisa att havsnivån stiger dramatiskt av vår miljöpåverkan.

"Vi kan inte blunda för miljöns effekter", säger Greta Thunberg och andra självutnämnda klimatexperter.

Vi kan inte heller blunda för det faktum att Maldivernas samtliga 1200 öar fortfarande finns kvar, säger vi andra.

maldiv3.jpg

SVT har varje vecka flera inslag i Aktuellt och Rapport som ska överbevisa oss att havsnivåstigningen, effekten av den globala uppvärmningen, och att klimathotet är ett faktum. Senaste reportaget  var om ett hus på norra Alaska som riskerade att störta ner i havet. Klimatkrisen var den självklara orsaken, enligt statliga SVT. Att hav som ständigt slår in över land sakta tuggar ner kustkanten kallas erosion och har funnits sedan jorden skapades.

 

De kan göra hur många indoktrineringsreportage från jordens alla hörn om stigande havsnivåer men så länge de inte åker till en ö i Maldiverna som står under vatten blir deras desperata försök att pådyvla oss deras klimatåsikter bara ihåliga. De vet lika väl som vi att Maldiverna är tabu. Maldiverna är den felande länken. Varför finns Maldiverna kvar? Varför kan humlan flyga? Detta är frågor vi inte ens får ställa!

Så inte ska vi avslöja alla de självutnämnda klimatexperterna som bluff med att nämna Maldivernas fortsatta existens. Ö-riket som för över 40 år sedan skulle sjunka ner i havsdjupet på grund av människans synder, likt det mytomspunna Atlantis. Idag är Maldiverna vitalare och rikare än någonsin, 40 år efter den stora katastrofen som aldrig ägde rum, men passa på och besök paradisöarna på Maldiverna redan nu, för om bara tio år...

PS: Ett par timmars flygresa österut från Maldiverna ligger världens farligaste ö. En ö ingen i modern tid lyckats komma levande ifrån. Du kan läsa mer om världens tre farligaste öar här.

 

// Anders Johansson.

  • 4F
  • 4I

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page