top of page

Kapten Klänning.

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

" -Vem i hela världen kan man lita på?

När kvinnor och män möts på lika villkor visar båda könen upp sina bästa sidor "

nedladdning (1).jpg
Skärmklipp 2021-01-27 19.10.53.gif

 

Detta är den sanna och bisarra historien om en högt uppsatt polismästare som på dagarna åker runt i Sverige och håller stora föredrag om jämlikhet, mäns våld mot kvinnor och respekt mot kvinnor, men som på sin fritid förvandlas till ett sadistiskt monster som köper sex av unga flickor som han våldtar, misshandlar och grovt förnedrar...

Detta är historien som bäst beskriver ordet dubbelmoral. Detta är historien om Kapten Klänning:

Lyssna:Kapten Klänning
00:00 / 36:10

28 juli 2009: Kenneth, en 60-årig företagare och mångmiljonär från fashionabla Enskede, som agerat hallick och arrangerat gruppsexträffar, lockas till en lägenhet med löfte om sex med en 18-årig flicka. På utsatt tid, klockan 16.00, kommer Kenneth till lägenheten på Vita Liljans väg i Stockholmsförorten Bredäng.  Han har nyligen köpt ett fritidshus i skärgården, är klädd i seglarskor från Timberland och en Ralph Laurenskjorta. Strax innan han kommit fram till lägenheten har Kenneth pratat i telefon med en 30-årig kvinna, Karin, som han känner sedan flera år tillbaka. Mannen förhör sig med Karin om den 18-åriga flickan som han snart ska ha sex med i lägenheten.

-"Skulle hon kunna tänka sig att vara med på grövre sex framöver? -Ställer hon upp på att bli fastbunden också? -Ställer hon upp på kiss och såna saker?" frågar Kenneth. – "Jag kan ju ordna en träff med flera killar och så där. Det gör jag jättegärna. Om det är en bra tjej så ställer hon givetvis upp på gangbang och sånt. – Framför allt om det är flera killar, då tycker de om att bli dominerade", svarar Karin...

"Ett av namnen som dyker upp får poliserna att tappa hakan, deras egen polischef: Göran Lindberg"

Kenneth ringer på lägenhetsdörren där den 18-åriga flickan väntar. Men allt är bluff och Kenneth går rakt i fällan. I lägenheten finns istället den 30-åriga kvinnan, Karin, som han just pratat i telefon med. Enligt Karin så har mannen under flera år tvingat henne att prostituera sig och tvingats till grovt förnedrande sex med flera män, ofta gangbang.

 

Uppbackad av sin mamma och pojkvännen, Jussi, har hon nu bestämt sig för att avkräva mannen ett löfte att lämna henne i fred. De vill också ha pengar som de anser att den framgångsrike företagaren och mångmiljonären är skyldig henne. Situationen går snabbt överstyr. Jussi misshandlar Kenneth under två timmar som sedan faller från balkongen mot sin död på trottoaren, fyra våningar nedanför.

Polisen inleder en mordutredning, men lyckas aldrig klarlägga om Kenneth i desperation hoppat själv eller blev knuffad av Jussi. Istället avslöjas något

helt annat. En jätteskandal är på väg att nystas upp. Snart vet hela Sverige om den pinsamma sexskandalen och om en man som fått öknamnet; Kapten Klänning…

I den döde mångmiljonärens mobiltelefon hittas telefonnummer och sms till prostituerade och sexkunder. Spaningsmaterialet lämnas över till Citypolisens

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

människohandelsgrupp som börjar undersöka företagarens dubbelliv. Det är en bisarr och dyster skymningsvärld som framträder. Företagaren har haft två lägenheter i Stockholm där han har anordnat gruppsexträffar där unga flickor utsatts för mycket grova och förnedrande sexövergrepp med grova inslag av misshandel, på gränsen till ren tortyr.

 

Bland mannens tillhörigheter hittar utredarna telefonnummer till ett antal män. Tonen i männens sms-korrespondens är mycket rå. Det talas om horor, slampor och slavar som ska förnedras och förödmjukas. I utredningsmaterialet hittar polisen uppgifter om ett antal sexköpande män som haft kontakt med mångmiljonären. Ett av namnen som dyker upp får de luttrade poliserna att tappa hakan, deras egen polischef: Göran Lindberg…

 

Ulrika, en ung kvinna som man hittar via Kenneths mobil blir kallad till polisförhör och berättar vad miljonären Kenneth utsatt henne för. Hennes sms gör att hon blir intressant för polisens utredning. Hon började sälja sex till honom och även till fem-sex andra män som Kenneth ordat några år tidigare, då var hon bara 14 år.

 

Ulrika hade sålt sex till Kenneth ett 30-tal gånger samt även gruppsex med fem-sex andra män tillsammans med Kenneth. I januari 2009 ombads Ulrika, nu 18 år, av Kenneth komma till en lägenhet på Trollesundsvägen i Bandhagen och där uppmanades hon att byta om till ett raffset med flygvärdinnetema och att sätta på sig en ögonbindel. Kenneth hade med sig en annan man och Ulrika skulle inte få se vem mannen var som Kenneth bjudit in. När hon bytt om och kom ut ur badrummet väntade de två männen på henne i sovrummet. Ulrika blev instruerad att suga av mannen som följt med Kenneth. Mannen verkade vara äldre, tyckte Ulrika.

" -Ulrika, 18, hade sålt sex till Kenneth ett 30-tal gånger samt även gruppsex."

 

Efter en stund tog mannen tag i Ulrika och la upp henne på rygg i sängen. Mannen var stor och tung. Han satte sig över Ulrikas ansikte och pressade sitt anus mot hennes näsa och mun. Sedan pressade han ned sina testiklar och sin penis i hennes mun. Ulrika höll nästan på att kvävas och kände att hon höll på att kräkas.

Mannen höll fast hennes armar med sina ben så hon inte kunde ta sig loss. Hans tyngd blev allt påtagligare för den fysiskt underlägsna Ulrika. Han talade om för henne att hon var en hora, hynda och slampa. Ulrika gjorde upprepade försök att fösa bort mannen men han återtog sin position och sa åt henne att ligga still. Hon kände att hon inte kunde sätta emot mannens kraft. Hon snyftade och grät under ögonbindeln. När han var färdig trängde han in i hennes kön. Det pågick i över 40 minuter.

Till slut blev han tillfredsställd. Jämte satt Kenneth och tittade på utan att ingripa. När hon kom loss sprang hon in på toaletten och hulkade hysteriskt medan hon tvättade av sig all sperma, slem och träck från kroppen. Ulrika hade inte sex med Kenneth utan åkte därifrån i taxi direkt till en psykolog hon tidigare varit i kontakt med och där bröt hon ihop.

Ulrika såg en tid senare mannen i en artikel i Dagens Industri. Mannen som förgrep sig på Ulrika var polischef och rektorn på polishögskolan och han höll

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

konferenser runt om i landet om jämlikhet och kvinnorespekt. Mannen hette Göran Lindberg, även kallad Kapten Klänning …

 

Göran Lindberg, föddes 1946 och växte upp i Johanneshov söder om Stockholm med mor, far och syster och vars pappa var rektor och mamma hemkunskapslärare. Hemmet har vänner beskrivit som slutet och hemlighetsfullt, inga kamrater fick följa med dit. Mamman var tystlåten och pappan sträng. Lindberg var en skötsam enstöring med några få kamrater, duktig dock i skolan, och blev reservofficer som pappan, liksom nykterist även som sin far. Han fortsatte i faderns fotspår och gifte sig med en lärarinna och blev rektor. Började efter militärtjänst och reservofficersstudier att läsa juridik och efter det polischefsutbildningen och blev anställd inom polisen 1975.


I början av 80-talet fick han upp ögonen för jämställdhet, hans feministiskt intresserade hustru väckte hans intresse. Men Göran Lindberg var ingen konventionell människa utan hamnade ofta i blåsväder. Ofta älskad av en grupp men hatad av en annan. En del av de som jobbade under honom menade att han var en maktmänniska immun mot kritik. Ett stormöte hölls på Uppsala polishus efter att 197 poliser annonserat i lokalpressen efter nya arbeten som en följd av missnöjet med sin länspolismästare. Lindberg mötte personalen som i ord avrättade honom och efteråt frågade en kollega honom om han inte var ledsen för all kritik. Lindberg tittade oförstående på honom och sa bara: ”Det är alltid uppfriskande med lite debatt!”

"Göran Lindberg är inte den ende polischefen med goda kontakter inom det socialdemokratiska partiet som tagit lagen i egna händer eller samspelat med kriminella kretsar."

 

Under åren som chef för Polishögskolan och länspolismästare i Uppsala hade Göran Lindberg, nu 63 år, profilerat sig hårt som en jämställdhets kämpe vilket låg helt rätt i tiden. Kollegorna fnyser och ger honom smeknamnet ”Kapten Klänning” för de anar att under fasaden döljer sig något annat.

Som vanligt när Göran Lindberg föreläser om jämställdhet tänder han ett ljus för att belysa frågan. Han har valt en blå oljelampa eftersom polisbilarna har blåljus på taken. Polischefen exemplifierar med till synes harmlösa föremål som sedlar och vägmärken.

 

I Sverige pryds de lägre valörerna på sedlarna av kvinnor, medan männen syns på hundra-, femhundra- och tusenlapparna. – Och var ska kvinnor cykla någonstans? frågar han retoriskt, cykelbanorna är utmärkta med herrcyklar.

 

För affärstidningen Dagens Industri, berättar Göran Lindberg att han föreläst i genusfrågor för storföretag som Astra Zeneca, Ericsson, ABB, Sandvik och Volvo. Rubriken i tidningens reportage blir ”Han lär företagen bli mer jämställda”. Han drar också sin favorithistoria, den att han kallas för Kapten Klänning.

– Det var tänkt som ett öknamn, men jag har gjort det till något bra och använder det i mitt arbete. Under alla år följde Göran Lindbergs föredrag ungefär samma

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

mönster. Rubriken var hela tiden ”Vem i hela världen kan ”man” lita på” eller ”Lika mycket vär(l)d?”. Den blå lampan tändes alltid. Lindberg visade bilder på sexistisk reklam. Exemplen med de gubbiga sedlarna fanns alltid med och Göran Lindberg demonstrerade härskartekniker. "– Kvinnor görs osynliga, beläggs med skuld, trakasseras eller förlöjligas. De kallas höns eller lilla gumman, det heter att kvinnor kacklar och vimsar", sa han bland annat under ett föredrag i Brunflo församlingsgård 1999.

Han brukade prata i mellan två och tre timmar och presentera mängder av statistik. Husguden var den amerikanske forskaren Roy Adler som visat att jämställda företag är mer lönsamma. Göran Lindberg återkom alltid till att vi i Sverige felaktigt slog oss för bröstet på jämställdhetsområdet. Han pekade på det sorgliga faktum att våldet mot kvinnor inte minskade och kritiserade näringslivet för bristen på kvinnliga toppchefer. Jämställdhet är ett effektivt vapen för att minska våldet i samhället. "När kvinnor och män möts på lika villkor visar båda könen upp sina bästa sidor", sa Göran Lindberg och fick stående ovationer, främst från vänsterfeministerna...

 

Göran Lindberg är inte den ende polischefen med goda kontakter inom det socialdemokratiska partiet som tagit lagen i egna händer eller samspelat med kriminella kretsar. Polischefen Göran Lindberg hade under flera år varit ansiktet utåt i jämställdhetsfrågor för den tidigare socialdemokratiska regeringen. Han hade talat i FN flera gånger, han var sakkunnig åt Jämställdhetsombudsmannen, Jämo, och turnerade flitigt med den socialdemokratiska jämställdhetsminister Margareta Winberg på mässor och konferenser. ”Vi uppträdde på många scener tillsammans, både i Sverige och utomlands” sade socialdemokraten Winberg till Östersundsposten.

Göran Lindberg utsågs till länspolismästare under Göran Perssons socialdemokratiska regering och under Laila Freivalds tid som justitieminister 1997. Han var kontroversiell som länspolischef och möttes av protester från såväl polisfacket som flera kommunalråd i Uppsala län. När Lindbergs inledande sexåriga förordnande löpte ut, fick han ändå förordnade med ytterligare tre år av Göran Perssons socialdemokratiska regering med förord från rikspolischefen Sten Heckscher och på förslag av justitieministern Thomas Bodström, båda högt uppsatta Socialdemokrater, som alltså såg till att Göran Lindberg fick förlängt förtroende som länspolischef i Uppsala, trots protester från polisfacket och från flera kommunalråd i Uppsala. Mona Sahlin och Gudrun Schyman var några av Görans Lindbergs största beundrare...

"-När Lindbergs inledande sexåriga förordnande löpte ut, fick han ändå förordnade med ytterligare tre år av Göran Perssons socialdemokratiska regering"

 

Det ska i sammanhanget sägas att Göran själv aldrig varit en aktiv partipolitiker utåt vilket också är logiskt i hans ställning. Oftast är just högt uppsatta polischefer politiskt ”neutrala” när socialdemokrater sitter i regeringsmakten – åtminstone officiellt. Man vill aldrig att lag & ordning ska ha koppling till partipolitik officiellt.


På samma sätt som den notoriskt oduglige Dan Eliasson inte är en socialdemokratisk politiker så är han ändå helt förknippad med Socialdemokraterna genom Stefan Löfven, Anders Ygeman och Morgan Johanssons alla ryggdunkar och försvar.

 

Socialdemokraterna har alltid haft en fantastisk förmåga att få fram extremt odugliga polischefer. Kanske inte så konstigt att kriminaliteten alltid skjutit i höjden under deras regeringstid och att våld och brott aldrig varit en prioriterad fråga bland socialdemokraterna. Dan Eliasson skulle ju till exempel bekämpa den grova gängkriminaliteten med att bjuda på kaffe och bulle.


Alla skjutningar i Malmö skulle bekämpas med att man satte upp klistermärken på stan med uppmaningen; ”Sluta skjut” och alla sexofredade som plötsligt kulturberikade festivaler runt tiden för den okontrollerade massinvandringen skulle lösas genom att flickorna på festivalen skulle bära speciella ”Nej tack – inget taffs på mig!” -armband!

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

Det som på 80-talet inte ens fanns på en dystopisk skräckfilm, är i dagens nya Sverige ett normaltillstånd. Hösten 2006 vinner Alliansen valet och Fredrik Reinfeldt tar över makten i Sverige men Göran Lindberg klamrar sig kvar vid sin höga position nu nästan uteslutande med samarbete med politiker från Socialdemokraterna och Vänstern som ofta lyssnar på hans konferenser, långa tal och feministiska budskap. Gudrun Schyman och Mona Sahlin är bara en i raden av hans hängivna fans.

Det fanns även en annan sida av Göran Lindberg som fick en och annan att ifrågasätta äktheten i hans vackra tal om jämställdhet. Lindberg, mannen som pratade jämställdhet i FN, älskade nämligen att berätta grova fräckisar och snuskhistorier.  När han slog igenom som jämställdhetspredikant höjde många på ögonbrynen. Bland sina gamla kollegor i Huddinge var han känd för sin plumpa sexistiska skämt. Att Göran Lindberg blev en av Sveriges mest kända jämställdhetsdebattörer förändrade inte hans snuskhumor.

– "När man stod och snackade efter ett jämställdhetsmöte kunde han bli ful i munnen. Dra dåliga fräckisar och sånt. I ett annat sällskap hade man kanske inte reagerat på det. Men när det kom från honom, tänkte man…oj oj vad vräker han ur sig!" säger polisen Gunnar Elrud. En annan källa beskriver det som ”runk och sprut”-historier, där fokus låg på det manliga könsorganet. Polis Staffan Yngve har hört många av hans sexvitsar.

–" Det var snuskigt, ja, men framför allt väldigt barnsliga historier. Sånt som man tycker är kul när man är tolv år, men som de flesta tröttnar på innan de fyller 15", säger han. Borde inte varningsklockorna ringt?

"-Socialdemokraterna har alltid haft en fantastisk förmåga att få fram extremt odugliga polischefer"

 

Men nu, hösten 2009, börjar snaran sakta dras åt. I den döde Kennerths mobil finns Göran Lindbergs namn och telefonnummer och i flera polisanmälningar från unga prostituerade flickor som kommit in senaste tiden började det nu bli omöjligt att blunda för det faktum att Göran är inblandad i något helt annat än det han på dagarna åker runt i riket och håller föredrag om...

Jakten på Lindberg påbörjas. Polisspanare kör efter Göran Lindberg i hans Nissan King Cab till Örebro, till Nyköping, till hans gård i Vimmerby, till Huskvarna, Tibro…

 

Hela tiden ringer han nya kontakter och vill träffa dem och ha sex.

 

Han lyckas inte alltid, vissa tjejer skrämmer han bort med sitt grova och vulgära språk, sällan lyckas han få fler män med sig på trekant. Han kör som en dåre, fort och vingligt, en gång står han still mitt i en högerkurva i ett backkrön pratande i telefonen – och en av spanarna håller på att köra in i honom sent på kvällen i svårt vinterväglag.

Mitt på E4 stannar han plötsligt vid dikeskanten bara för att kontakta en

prostituerad. Från Stockholm till Vimmerby kör han via Tibro för att ha sex med en kvinna. Till Linköping åker han en gång för att hålla föredrag i sitt jämställdhetsämne samtidigt som två unga tjejer följer med honom och väntar på

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

hotellet. Han betalar dem för att ha sex med honom efter jämställdhetsföreläsningen.

 

Senare på kvällen kör han runt de två flickorna, Olivia och Tove båda i 20-års åldern bl.a. till en swingersklubb i Norrköping och porrklubben Haga Video i Stockholm där Lindberg tvingar flickorna suga av okända män och ha gruppsex med för dem flera helt okända män. Linnberg står oftast jämte, tittar på, onanerar och tvingar tjejerna göra saker de inte vill ställa upp på med männen.

En annan av alla flickor som Göran Lindberg våldtar är Nora som då, vid tiden för första våldtäkten, bara var 17 år gammal. Nora bodde på ett behandlingshem där hon vårdades för självskadebeteende. På hemmet började hon prostituera sig. Hon säger i en dokumentär som Sveriges Radio Ekot gjort som heter ”Den fastspända flickan” att prostitutionen blev ännu ett sätt för henne att skada sig själv. En av sexköparna hon fick kontakt med var Göran Lindberg.  Göran intygade att han hade kontakter. Han kunde hjälpa henne ut från behandlingshemmet så att hon äntligen skulle kunna få flytta hem.

"Göran kör Olivia och Tove till porrklubbar där de tvingas suga av och ha gruppsex med flera helt okända män"

 

Nora hade ingen aning om att han i själva verket var en av Sveriges högste polischefer. När de möttes i en bil parkerad vid Täby kyrkby i januari 2007 visade sig den omtänksamme mannen hon haft kontakt med att vara en helt annan.

 

I bilen drar han ner gylfen, tar tag i hennes huvud och trycker det mot sitt kön. Han för bryskt hennes huvud upp och ned och säger ”kom igen din slyniga hora”. Nora får kväljningar. Efter oralsexet fäller han bilens passagerarsäte bakåt. Han sliter upp hennes tröja och öppnar bh:n så brösten blottas.

Göran börjar ta på hennes mjukisbyxor. Han rycker ner hennes byxor, trycker isär hennes ben. Han går därefter ned med sitt ansikte och sina fingrar mallen Noras ben.

 

Han kör in två av sina fingrar lång in i hennes mun så hon nästan kräks och samtidigt som han försöker slicka hennes kön. Han säger att hon är en slyna, en hora.  Göran drar ner sina byxor och runkar tills han får stånd, sedan våldtar henne i bilen. 

Några dagar senare övertalar Göran Nora att de ska träffas igen, men Nora vill inte. Han lovar att vara snäll mot henne och hon ska få pengar för det som hände förra gången. Han lovar att en annan kvinna kommer vara med.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

Göran kommer med sin silverfärgade Mercedes-Benz men kvinnan som skulle vara med hade oturligt nog fått förhinder. Nora blir rädd men låter sig övertalas. I bilen får hon en flaska vin som Göran insisterar att hon ska dricka. De kör till ett hotell och strax därefter känner Nora att hon börja tappa känsel i armar och ben och blir yr. Hon leds in i hotellrummet. Inne i rummet finns en stor väska med sexleksaker och kläder ligger framtagna på sängen.

”-Gud var är detta", tänker Nora. Göran övertalar Nora att sätta på sig kläderna, en svart topp, svarta trosor, och svarta nätstrumpor. Han ger henne mer av vinet som han haft med från bilen. Han kallar henne kåt fitta och kör in en sexapparat i hennes anal. Nora får örfilar och blir tvingad att suga av honom och slicka hans pung och analöppning. När hon sparkar med hälarna mot Görans rygg spänner han fast henne med läderremmar i sänggaveln. Hon ligger fjättrad som ett kryss. Därefter utsätts Nora för en mycket grov våldtäkt som avslutas med att hon tvingas svälja hans sperma. – " Jag spydde efteråt och jag stoppade snö i underlivet för att döva smärtan."

När Nora kommer hem ringer hon en kompis och bryter ihop. Kompisen ringer till polisen och berättar. Hon förs till avdelningen för våldtagna kvinnor på Södersjukhuset. Nora kom ihåg bilens registreringsnummer och hon fick med sin såväl vinflaskan som en handduk som polisen tar hand om. Redan två år tidigare anmälde Nora den prostitutionshärva hon befann sig i. Hon gav telefonnummer och signalement på flera av sexköparna, bland annat om Göran Lindberg men inget hände…

Polisens spaningsarbeten fortsätter mot Göran Lindberg. På självaste Juldagen 2009 ska en grupp på sex poliser gör ett av de märkligaste inbrotten i Sveriges historia. Gruppen ska göra en ”dold husrannsakan” på Polishögskolan i jakten på den svarta bag som Göran alltid haft med sig till alla sina sexmöten. Det står klart att bagen troligen har betydelse för utredningen och att den finns på Görans kontor på Polishögskolan. En utvald grupp poliser ska alltså göra inbrott på polishögskolan! Gruppen bryter sig in på Görans kontor natten mellan juldagen och annandagen. De undersöker hans kontor och hittar till slut väskan. De har fått tydliga instruktioner att inte ta något, de ska bara fotografera och dokumentera. Väskan, som alltså tillhör svensk polis största förkämpe för jämställdhet, är proppfull med sex-leksaker eller snarare tortyrredskap. Överst ligger minimala trosor, tunna nätstrumpor och ett raffset. Under kläderna ligger ett antal batteridrivna metallstavar som ska köras upp i analöppningen.

"-Nora får örfilar och blir tvingad att suga av honom och slicka hans pung och analöppning"

 

De hittar handfängslen, Viagratabletter, dagen efter-piller, salvor av olika slag, läderremmar och en s.k. ”disciplinboll”, men inga kondomer. Längst ner i väskan ligger en fullständigt abnormt stor dildo. "-Det gjorde ont att bara se på den, den var inte gjord för en människa", sa senare en av poliserna.

Det är inte svårt att föreställa sig hur en ung flicka känner sig med en boll i munnen, fastspänd med läderremmar, handfängslen och kanske samtidigt penetrerad av både Lindberg själv och hans gigantiska dildo. Innan polisgruppen smyger ut från Lindbergs kontor hittar de på hans anslagstavla ett personligt brev från vänsterfeministen Gudrun Schyman som tackar Lindberg för hans fantastiska arbete och hans engagemang för jämställdheten, mäns våld mot kvinnor och kvinnors värde.

Efter fyra timmar är uppdraget i vinternatten klart. Gruppen beger sig var och en hem till sina familjer. Hemma sitter Lindberg och äter julmat med sin sambo, barn och barnbarn lyckligt ovetande vad som nyss hänt på hans kontor…

Strax efter jul och nyårsfirandet i januari 2010 avlyssnar polisen Göran Lindbergs telefon. Göran har via betalteletjänsten ”Telefiket” nu kommit i kontakt med Julia, 14 år. Han kontaktar henne regelbundet med samtal och sms. Han vill träffa Julia och ha sex med henne. Hans agerande är en förstaklassens uppvisning i sexuell kultivering av ett brottsoffer, gromning.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

I brottsbalken kallas det ”kontakt med barn i sexuellt syfte”. Om gromnandet övergår i samlag är det att anse som våldtäkt mot barn. Julia bor i en vanlig familj i ett litet samhälle i Dalarna. Hon genomgår som så många andra jämnåriga tonåringar en jobbig period i livet Hon söker bekräftelse och får det av Göran. Göran är extremt angelägen att få träffa Julia för sex, men hur långt kan polisspanarna låta honom gå? Hur mycket ska han få gromna henne? Hur förstörd blir en människa, ett barn, av en person som Lindberg?

Lindberg ringer Julia med täta mellanrum, han pratar bara sex och snusk med henne. Han har telefonsex och onanerar samtidigt som han pratar med henne. Lindberg berättar för Julia vad han vill göra med henne när de ska träffas. Det är våldsamt sex där de har varsin roll, han som pappa och hon som dotter. Det är enligt spanarna inget tvivel om att Lindberg i detta läge är väl medveten om att Julia bara är 14-år ung – ett barn!

En Januaridag sitter Immi och avlyssnar telefonsamtalen mellan Lindberg och Julia. Immi är en erfaren och rutinerad spanare och hon är alltid väl förberedd, men den här dagen orkar hon bara inte med mer, och hon börja hysteriskt gråta och bryter nästan ihop. – "Det är bara för jävligt, outhärdligt. Han är så vidrig i sina ord, så hänsynslös mot flickan. Så grym och likgiltig". På det avlyssnade bandet hör spanarna hur han ska ha analsex med henne och hur hon ska lida och att hon måste suga av honom efteråt. Det är uppenbart att Lindberg onanerar samtidigt.

 

Samtalen med Julia fortsätter och samtidigt börjar Lindberg parallellt kontakta andra män och kvinnor som kan tänkas vara med och förgripa sig på flickan. En man från Avesta och en kvinna från Gävle nappar. Han berättar att de ska binda henne och ha sex i alla möjliga ställningar och kroppsöppningar. Några dagar senare, den 12 januari var dagen då allt kunde gått åt helvete, Då ett mord kunde inträffat med sex stycken poliser precis bredvid. Poliser på nära nog en armlängds avstånd men ändå för långt bort, för blinda för att se något alls.

Det är enligt spanarna inget tvivel om att Lindberg i detta läge är väl medveten om att Julia bara är 14-år – ett barn!

 

En spanare ringer ledningscentralen; Lindberg har satt sig i sin bil och kör ut från Stockholm. Nu börjar det bli jäkligt bråttom. Vart är han på väg? Ska han träffa 14-åriga Julia?

 

Snabbt grupperar polisens spanare om sig medan polisspanare Walle sitter i kommandocentralen och dirigerar spaningsbilarna. De chansar att Lindberg är på väg mot Julia i Dalarna. Totalt sex poliser i lika många civilpolisbilar sätter högsta fart efter Lindberg. 

 

Under tiden har Walle fått information av telefonavlyssnarna att han inte är på väg till Julia utan istället till ett litet samhälle i Örebro län. Lindberg har kommit i kontakt med två nya unga tjejer, kamrater till varandra, som han ska ha sex med. De har låtit unga enligt avlyssnarna så risken är överhängande att det handlar om barn.

 

De hör även adressen dit Lindberg är på väg till och på adressen bor 19-åriga Frida. Hon är tidigare straffad för narkotikabrott. Walle tror sig även veta vem hennes kompis är, 20-åriga Jennifer. Väl framme är nu sex poliser utplacerade runt lägenheten dit Lindberg nyss anlänt till.

 

Flickorna blir chockade att han är så gammal. De tre sätter sig i Fridas kök och

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

pratar, flickorna röker och Göran pratar om vilket sex han vill ha. Med sig in i lägenheten har han en svart väska. Han betalar för två och en halv timme. I köket börjar han direkt tafsa på flickorna, drar ner deras kläder och slickar deras bröst. Han vill ha analsex med tjejerna vägrar. Han säger till dem att klä av varandra samtidigt som han onanerar och beordrar dem att utföra oralsex på honom. Han vill att Jennifer ska slicka honom i anus men Jennifer säger nej direkt. Lindberg blir kall och hotfull och säger ”Ni ska få mig att må bra, du ska göra det” och ”ni ska våra villiga småkåta slynor och göra det jag säger!"

Till slut tvingas Jennifer slicka Lindberg innan han har vaginala samlag, först med Jennifer därefter med Frida. Han ejakulerar på Jennifers mage. Frida hämtar papper för att torka Jennifer med. När Frida är borta pratar Lindberg att han tycker Jennifer ska träffa hans kamrater och spela yngre än sina 20 år. Han lovar ordna hotellrum och frågar om hon klarar av fyra-fem män samtidigt. Det är viktigt att hon spelar rädd och oerfaren, det gillar Görans kompisar. 

”-Ni ska våra villiga småkåta slynor och göra det jag säger!"

 

När Lindberg är klar med de vaginala samlagen hämtar han sin svarta väska. Han plockar fram handbojor, en piska, en kortkort läderkjol, latexlinne, remmar, stilettskor, handskar, vibratorer och en disciplinboll. Han vill fortsätta ha sex med Jennifer. Han binder fast hennes armar bakom ryggen och hennes fötter med handbojor så hon inte kan gå och sätter på henne en ögonbindel.

 

Han virar remmar runt hennes huvud och för in en disciplinboll i hennes mun. Hon läggs på mage och Linberg binder ihop hennes armar och ben så hon inte kan röra sig. Frida sitter jämte och tvingas tittar på. Han frågar Jennifer ifall hon är en kåt slyna och piskar henne tills hon nickar jakande. Efter en halvtimme lossar han Jennifer och vill göra samma sak med Frida men hon vägrar.

Efteråt går flickorna ut i köket och röker. När Frida går och duschar börjar Lindberg våldföra sig på Jennifer igen och kräver mer sex av henne. Han slickar henne i skötet och har därefter sex i missionärställningen. Han fortsätter med Frida när hon kommit ut ur duschen. Jennifer går och duschar när Lindberg plötsligt tar ett strypgrepp runt Fridas hals. Hon får ingen luft och försöker få honom att släppa.

Han trycker till och släpper om vartannat, så håller han på i tio minuter. ​Under tiden duschar Jennifer ovetande vad som händer med Frida. När hon kommer ut ser hon hur Lindberg nästan strypt Frida som nu är helt blåröd i ansiktet.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

”-Gör inte så hårt", väser Frida och fäktar febrilt med armarna för sitt liv men Lindberg fortsätter. Jennifer blir livrädd och går emellan och slår bort Lindberg som sitter gränsle över Frida. Han släpper till slut. Om inte Jennifer kommit emellan hade Lindberg kanske strypt Frida. Hon kunde dött. Utanför hade sex poliser befunnit sig ovetande vad som pågick inne i lägenheten…

Spaningen fortsätter. Någon vecka efter sexmötet med Frida och Jennifer dyker Lindberg upp utanför Centralstationen i Stockholm en av de bitande kalla dagarna vintern 2010. Några meter från huvudingången stannar han till och börjar samtala med en kvinna, Klara. Det är inte första gången han träffar henne. Den här dagen är han skuggad av polisens spanare. De fotograferar hur polischefen lämnar över pengar till kvinnan, 5,000 kronor.

 

När kvinnan senare förhörs berättar hon att hon lärt känna Göran Lindberg redan 2006, på en dejtinglinje. De brukar träffas på hotell Rica i Stockholm. Kvinnan, som prostituerade sig för att finansiera sitt spelmissbruk, kunde få upp till 10 000 kronor i betalt vid varje möte. De hade sex 20–30 gånger En gång träffade hon polischefen på Globe Hotell, ett stenkast från Aftonbladets redaktion. Göran gillade rollspel och sommaren 2008 ville han att Klara skulle komma klädd som en ”slynservitris” till en gruppsexträff.

" -Göran Lindberg är fast! Spelet är äntligen över!"

 

"-Tanken var att jag skulle på en trerättersmiddag med sex äldre gubbar i Stockholm. Mötet skulle ske hemma hos en av männen, Jag skulle vara en slynservitris, som han sa, och flirta med männen medan jag serverade middagen. Sen skulle vi ha sex allihop. Först en och en, sedan gangbang”. Men Klara tackade nej till upplägget.

Av den telefonavlyssning som ständigt sker av Göran Lindberg står det klart att han är helt besatt av unga flickor som han vill ha sex med och på grövsta sätt förnedra. Han får kontakt via ”Telefiket” med många unga kvinnor men de flesta skräms av hans grova sätt.

 

Det finns en flicka Göran inte kan sluta tänka på: den 14 åriga Julia i Dalarna. Han bara måste få träffa henne!

 

Polisen har nu spanat och följt efter Lindberg när han kört runt i södra Sverige och köpt sex av kvinnor. De har åtskilliga timmars telefonavlyssning och många andra bevis. Tiden är inne för ett agerande. Inget, absolut inget får hända Julia, då är risken stor att spaningspoliserna gör sig skyldiga till brott.

När Göran nu sitter i sin silverfärgade Nissan King-Cab, i full fart mot 14-åriga Julia i Dalarna, ett barn han ska förgripa sig på slår polisen till. Det är den 25

 januari 2010, på en bensinmack i Falun grips den 64-årige polisen och då

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

nyblivne pensionären. Spelet är äntligen över! Göran Lindberg är fast! Göran och den svarta väska förs till häktet i Falun där poliserna på stationen blir helt chockade när det kommer poliser från Stockholm och med sig i handbojor har de … -Göran Lindberg

28 januari häktas Göran Lindberg på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och försök alternativt förberedelse till grov våldtäkt mot barn. Några få poliser under ledning av Jonas Trolle arbetade intensivt och under största hemlighetsmakeri med spaningarna mot Lindberg. Ingen av deras egna arbetskamrater visste något. Ärendet var så extremt känsligt, minsta lilla som någon hade råkat yppa kunde stjälpa hela spaningsarbetet. Nu var allt över. Lindberg var fast. När åtalet mot Lindberg är färdigt har utredningen växt. Lindberg åtalas nu misstänkt för fyra våldtäkter, ett försök till grov våldtäkt mot barn, tio fall av koppleri och en lång rad sexköp.

Chocken är stor bland dem som hyllat hans jämställdhetsarbete. Om förtroendet var stort hos vissa politiker på vänsterkanten så var det desto lägre i Uppsala polisdistrikt. När Göran Lindbergs förordnande skulle förlängas 2003 annonserade 197 Uppsalapoliser om nya jobbprotest. Den stora frågan är hur han kunde få sitt förordnande förlängt av den socialdemokratiske justitieminister Thomas Bodström. Massmedia och kvällspress skrev spaltkilometer om Göran Lindberg, Kapten Klänning. Svenska folket chockades och förfärades.

"Hans totala fängelsestraff blev 3 år, 5 månader och 2 veckor."

 

Poliskåren fick sig en rejäl förtroendekris men man ska komma ihåg att det var polisen själva som upptäckte, arbetade med, spanade och till slut grep och åtalade deras egen polischef!

 

28 juni 2010 visar Polisen på en presskonferens upp innehållet i den väska som Göran Lindberg hade med sig vid sitt gripande.

 

Den innehöll: en lackkjol, högklackade lackskor, läderband med spännen för fastbindning, halsband med koppel av läder, lackväst, grimma innehållande disciplinboll med koppel och tyglar, dildo, plastpåse och svart läderpiska, Viagra, två glidmedelstuber, två stycken minivibratorer, svarta handskar, fyra stycken knappcellsbatterier, två stycken stringtrosor, armband med karbinkrokar, liten vibrator och en läderpiska...

En månad senare, den 20 juli 2010, når rättegången sitt slut. Kammaråklagare Håkan Roswall kräver att Göran Lindberg ska dömas till åtta års fängelse.

Lindberg själv har under rättegången nekat till de grova sexbrotten och kräver att få bli släppt på fri fot direkt efter förhandlingarna, något som rätten avslår. Tio dagar senare döms Göran Lindberg till sex års och sex månaders fängelse. Bilderna på en gråhårig, kutryggig gammal gubbe kablas ut i media. Långt ifrån sitt fornstora jag...

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

Göran Lindberg fälldes på totalt 17 av 23 åtalspunkter. Fyra månader senare, den 24 november 2010 friar hovrätten Lindberg på flera punkter och mildrar straffet till sex års fängelse, vilket i praktiken bara är fyra år. Det blir till slut inte ens det. ”Under Lindberg var vi en av de sämsta poliskårerna när det gäller resultat. Nu ligger vi i topp”, sa Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, dagen efter att Göran Lindberg dömts till fängelse.

 

En sak är säker och som bevisas om och om igen i dagens Sverige. Vi har förbaskat bra poliser, men vi har lika förbaskat dåliga polischefer, sedan må de heta Göran Lindberg eller Dan Eliasson, vilket gör att kriminaliteten, brotten och våldet i samhället konstant ökar. Lägg därtill nya hotbilder i form av muslimska IS-anhängare vars främsta uppgift är att spränga oss och vårt kristna västerländska samhälle i bitar. Som sagt; det nya normala i Sverige är värre än en dystopisk skräckfilm.

Hur gick det sedan för Göran Lindberg? I Sverige har vi allmänt låga straff för grova brott. Lägg därtill att man enligt praxis bara sitter av 2/3 av tiden så förstår envar att Göran Lindberg aldrig fick det straff han rätteligen skulle haft. Den 25 januari 2014 vandrade han ut ur häktet som en fri man. Hans totala fängelsestraff blev alltså 3 år, 5 månader och 2 veckor. Ulrika, Nora, Frida, Jennifer, Tove, Olivia, Klara och alla de andra kvinnorna som Göran brutalt förgrep sig på tvingas dock leva med skuld, skam och rädsla livet ut.

Ibland undrar man vilka rättssamhället egentligen skyddar…

  • 4F
  • 4I

// Anders Johansson

 

   Källa:   

"Svenska skandaler" (2014) av Mikael Bergling och Fredrik Nejman.

"Jakten på Kapten Klänning" (2014) av Jonas Trolle

 

  Diverse länkar:   

Den fastspända flickan Del:1

Den fastspända flickan Del:2

Gåtan Göran Lindberg (SR)

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page