top of page

"Hoffa"-skandalen

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
hans_ericson.jpg

"En pösig fackpamp som uppmanar alla svenskar till bojkott mot Franco-Spanien har själv mage att åka dit på semester!"

Stämpel9.gif
Skärmklipp 2021-01-27 19.10.53.gif

 

Året 1976 hade knappt inletts när kvällspressen publicerar en bild på den kraftigt överviktige socialdemokratiske fackpampen Hans ”Hoffa” Ericson, sittandes vid poolkanten iklädd badbyxor och svarta solglasögon och med en stor cigarr i munnen. Bilden är tagen i det fascistiskt styrda Spanien som socialdemokraterna själva uppmanat hela svenska folket att turistbojkotta. Resan till Spanien har dessutom ”Hoffa” fått som en ren muta av Scan Air och uppehället betalt av fackets pengar. Det väcker minst sagt stor uppmärksamhet och utvecklas till den så kallade Hoffaskandalen...

Lyssna:"Hoffa"-skandalen
00:00 / 23:16

Hans ”Hoffa” Ericson föddes 21 januari 1928 i Lekomberg i Ludvika församling, Han var son till transportförmannen Lars Eric Ericson och dennes hustru Elin (Sundström) Ericson. Hans inledde sin yrkeskarriär vid 15 års ålder som anställd vid bilfirmor i Ludvika och senare, från 1950, som taxichaufför. 1951 blev han kassör i Transports avdelning 151. 1958 blev han ombudsman i Dalarna och bara två år senare befordrades han till förbundsstyrelsen. 1968 valdes han till ordförande för hela LO-förbundet Transport.

Hans Ericson rivstartade med att centralisera Transport som dittills haft många små lokalavdelningar. Hamnarbetare i många hamnar protesterade eftersom de var rädda att bli utkonkurrerade av lastbilschaufförer. Resultatet blev att hamnarbetarna uteslöts och fick organisera om sig i hamnarbetarförbundet och 1973 sparkades 18 avdelningar ut och bildade Svenska hamnarbetarförbundet. Hans Ericson var inte främmande för att ta strid och som förbundsordförande tog Ericson ut sina medlemmar i strejk för bättre villkor, bland annat mobiliserade han Internationella Transportarbetarfederationens 6,5 miljoner medlemmar när 20 maskinbefäl på Waxholms båtarna strejkade.

"En pösig fackpamp har alltså själv mage att åka dit på semester!"

Vid mitten av 1970-talet plågades Transport av kraftiga inre motsättningar. När svensk fackföreningsrörelse stod på toppen av inflytande blev Hans Ericson symbolen för en s.k. ”fackbas”. Rykten om hans skicklighet vid förhandlingsbordet var dock överdrivna. Från 1967 till 1976 gick transportarbetarnas löner bara upp med 147 procent, under samma tid fick industriarbetarna 176 % i löneökning.

 

Hans var yvig, sågs och hördes. Inte minst när han bullrade på krogen eller tutade i trumpeten. Han gjorde som han ville och blev lite maktgalen. Allt fler började kalla honom ”Hoffa” efter den amerikanske transportarbetarbasen Jimmy Hoffa, som anklagades för maffiakopplingar, bedrägerier och förskingring av pensionsfonder och dömdes till fängelse i 13 år. Efter mindre än fem år blev han dock benådad av president Nixon.

Under mitten av 70-talet plågades Spanien och dess folk svårt av fascistregimen under tyrannen Francos terrorregim. Riksdag, regering och LO uppmanar till turistbojkott av Spanien. Charterresorna till Spanien sjunker drastiskt under hösten och vintern -75. Det svenska folket hörsammar och följer rekommendationen, men inte alla...  

Mitt under pågående Spanien-bojkott åker Transportarbetarbasen ”Hoffa” själv på semester till Kanarieöarna i det fascistiska Spanien. En pösig fackpamp som uppmanar alla svenskar till bojkott mot Franco-Spanien har alltså själv mage att åka dit på semester!  Att LO, som Transportarbetareförbundet är en del av och som Hans ”Hoffa” Ericson sitter i styrelsen för, sedan en tid tillbaka alltså inlett en kampanj för turistbojkott av Spanien ignorerar "Hoffa". Resan dit hade flygbolaget Spanair dessutom bjussat på och uppehället fick medlemmarna stå för! 

 

Inte blev det bättre när självaste statsministern Olof Palme hade uppmanat till

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

turistbojkott av Spanien som plågades av Francos fascistiska terrorregim. Det blev historien om den man som kom att bli symbolen och urtypen för en riktig socialdemokratisk fackpamp med alla sedvanliga attribut, allt från ölmage, överlägsen kaxighet, till extrem dubbelmoral.

Tidigare under 1975 lät Franco avrätta sju baskiska motståndsmän, något som fick Palme med all rätt att kalla Franco och hans anhang för ”satans mördare”. Två av dessa sju dödsdömda motståndsmän, Salvador Puig Antich och Heinz Chez dömda för polismord, hade Franco dessutom låtit garrottera! Vid garrottering spänns den dödsdömde fast i en stol. En järnring spänns runt halsen och dras sakta sakta åt med en skruvtving, samtidigt som en metallkolv eller träspets trycks in i nackkotorna. Den tortyrliknande avrättningsmetoden anses mycket plågsam och är en vidrig och onödigt utdragen dödsprocess. Dubbelavrättningen med det medeltida tortyrredskapet ledde till våldsamma protester världen över. Världen rasade över de makabra tortyravrättningarna i det fascist diktatoriska Spanien. Världen bojkottade Spanien och utövade diverse påtryckningar.

 

Mitt i detta avsky åker ”Hoffa” just till Spanien på semester, dessutom på medlemmarnas bekostnad! Skandalen förvärrades när det visar sig att han bott på Svenska Arbetsgivareföreningens semesteranläggning Rocas Rojas, och att flygbiljetten betalats av charterbolaget Scanair, som är beroende av goda relationer med just Transportarbetareförbundet. När Ericson konfronterades med uppgifterna hävdade han att han inte rest till Spanien utan bara till Kanarieöarna för att i hemlighet förhandla med spanska fackföreningsmän, men att han inte kunde avslöja vilka eftersom dessa då riskerade att straffas av Francoregimen, som förbjudit fackföreningar. LO dementerade dock Ericsons uppgifter. Hans Ericson har inte haft något hemligt uppdrag.

En intern utredning inom Transport fastslog att Ericson inte gjort något olagligt i samband med resan till Kanarieöarna, men tre ombudsmän ställde sig mycket kritiska. Ericson ställde då förbundskongressen inför ett ultimatum: att välja mellan honom och de tre ombudsmännen. Hans Ericson gick segrande ur striden och mindre än en månad senare miste ombudsmännen sina anställningar...

"Mitt i detta åker ”Hoffa” på semester, dessutom på medlemmarnas bekostnad!"

 

"Hoffa” hade alltså åkt på en mutresa till det land hans eget parti, och vår egen statsminister, uppmanade till turistbojkott av, medan de som kritiserade detta fick sparken! Det var redan på denna tid så uppenbart att om felaktigheter uppstod inom socialdemokratin så ska detta mörkläggas och sopas under mattan istället för att klargöras och utredas. De som vågar kritisera något en socialist felaktigt gjort ska straffas! Så var det då, så är det idag. Alla som inte blint dansar efter socialismens pipa ska straffas eller få epitet som ”rasist”, ”nazist” eller ”högerpopulist”. Känns det igen?

Hur, och av vem, avslöjades det då att ”Hoffa” åkt på semester till Franco-Spanien för medlemmarnas pengar? Bilden på den välgödde pampen som lever loppan för andras pengar på Svenska arbetsgivareföreningens semesteranläggning Rocas Rojas på Kanarieöarna är idag lika presshistorisk som en av 1900-talets mest ikoniska! Kaggen, pipan, solbrillorna och den allmänna uppsynen gav nidbilden av sossepampen.

 

Det finns två olika bilder som kan tyckas vara tagna samtidigt men faktum är att de är tagna av två olika fotografer vid två olika tillfällen. Frilansfotografen Freddy Mardell berättar; "-Jag fick ett tips om att ”Hoffa” eventuellt skulle vara på Kanarieöarna. Så jag och min flickvän Elisabeth åkte ner. Sedan har jag alltid varit politiskt intresserad. Jag störde mig på sossarna mygel. Bordellaffären och typ såna grejor. Vi visste att han skulle bo på arbetsgivareföreningens hotell.

Min flickvän gick in och flirtade med portieren. Han lovade att tala om när Hoffa var där. Han bodde i bungalow nummer 218. Jag hade kameran i en påse för jag visste att han var väldigt skygg. Jag sa; ”Hallå där, är det inte Hoffa” och sa att min farsa körde taxi. Så bredde jag på om vilken duktig förhandlare han var och fick ta en bild.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

Jag hade valt ganska extrem vidvinkel och tog bilden underifrån för jag ville ju ha en pampbild. Det finns andra bilder också, bilder där man kunde skymta groggen. Jag ringde till Fotograf AB som jag arbetade vid på den tiden och sa att jag hade bilder på Hasse "Hoffa" Ericsson. Då sa de hade arkivet fullt av bilder på ”Hoffa”! -Jo, men ni har inte bilder som den HÄR bilden när Hasse är i Spanien och festar runt."

 

Att Hasse festade runt ska bland annat ha vidimerats av att Freddy såg honom gå med två påsar till soptunnan. Påsar som vid närmare kontroll innehåll tomma spritflaskor. Freddy Mardell berättar vidare: "-Men då var där väl nån politruk (= partipolitisk övervakare) högre upp som sa nej. Då ringde jag Aftonbladet. Och dom bara; ”-Vafan säger du?”. Så jag lämnade filmrullen till ett par flygvärdinnor på flygplatsen och så lämnade de över rullen i Köpenhamn eller om det var Stockholm. Det var någon journalist som skrev texten där och sedan blev det full fart och en stor jäkla skandal… Expressen kontrade med att skicka ner Christer Kindahl, fotograf på tidningen Se, som fick den där bilden vid poolen men jag var ju först, så det blev ett scoop för mig!" 

 

Bilden på ”Hoffa” sittandes på trappan tagen av Freddy Mardell var med i omröstningen om 1900-talets bästa bild. Den där bilden på en invandrartant som drar en handväska i huvudet på en svensk ungdom för att hon inte delar hans politiska åsikt i Växjö vann fototävlingen, men bilden på ”Hoffa” sittandes på trappan blev tvåa! "-Jag vet att han fräste till om bilden efteråt, han tyckte den var över gränsen. Jo, jag blåste honom men han blåste ju hela svenska folket och sossarna förlorade valet det året, det blev jag glad över", berättar Freddy Mardell.

 

"Bilden på den välgödde pampen är idag en av 1900-talets mest ikoniska!"

 

Hans "Hoffa" Ericson fick till slut ändå sparken 1980, alltså fyra år (!) efter skandalen ur LO:s styrelse, officiellt på grund av att han deltagit i för få möten, i verkligheten på grund av Spanienresan. Det var första och enda gången en förbundsordförande inom LO avskedades under löpande mandatperiod. Ericson försökte få ut en fallskärm men misslyckades eftersom uppsägning skett på saklig grund.

Klockan 03.15 den 29 januari 1980 beslutar Transportarbetare-förbundets styrelse, efter ett arton timmar långt sammanträde, att avskeda Hans ”Hoffa” Ericson med omedelbar verkan på grund av diverse oegentligheter, bland annat trixande med resetraktamenten. Ett tvivelaktigt lån till en lägenhet på Östermalm blev också en belastning, liksom utmanande representationsnotor och ett stort 50-årskalas för 200 inbjudna i Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm på medlemmarnas bekostnad!

Inrikes resor redovisades som utrikes för att få större traktamente, bara för att nämna några saker. Att trixa, fuska och mygla med medlemmarnas pengar för egen vinnings skull var således inget Mona Sahlin var först med inom socialdemokratin. Inte sist heller…

Ericson gav sig inte utan strid. Den 2 juli lämnade han in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt där han krävde Transport på ett skadestånd på två miljoner kronor för bland annat grov kränkning. Han förlorade målet: den 14 maj 1981 slog tingsrätten fast att Transports anklagelser varit väl underbyggda och att uppsägningen gjorts på saklig grund. Hans ”Hoffa” Ericson försvann från den politiska scenen med buller och bång. Ericson sammanfattade senare sin karriär i memoarerna ”Mitt liv med Transport”.

”Hoffa”  avled den 4 april 1987 i Stockholm och ligger begravd på Norra begravningsplatsen i Solna. Hans Ericson blev 59 år.

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

”Sverige & Sanningen” noterar att den socialdemokratiska rörelsen är sig lik. För Socialdemokraterna upprepar sig aldrig historien – den är konstant! Enda skillnaden att pamparna inte får sparken nu för tiden och om de någon gång avgår ”frivilligt” får de med sig en gyllene fallskärm som deras egna medlemmar tvingas betala.

 

Man kan undra hur många av medlemmarna i LO/facket som verkligen sympatiserar med Socialdemokraternas anti-arbetar politik och bidragspolitik? En politik som bara gynnar de som inte vill arbeta och bidrar minst till vårt samhälle och välfärd. Hoffaskandalen har idag blivit en symbol för den socialdemokratiska dubbelmoralen och hur man lurar sina egna medlemmar för egen vinning skull. ”Hoffa” var inte först och definitivt inte sist. Socialdemokraterna - det parti som dagens partiledare kallar ett "anständigt" parti - är inget annat än dubbelmoralens parti. 

Värst är kanske ändå att 25% av svenska folket fortfarande röstar på detta parti, de flesta "arbetare" och medlemmar i LO...

Är det verkligen anständigt?

  • 4F
  • 4I

// Anders Johansson.

   Källa:   

"Svenska skandaler" (2014) av Mikael Bergling& Fredrik Nejman.

"Mitt liv med Transport" (1980) av Hans Ericsson.

Sveriges Radio (LÄNK)

 

Bildgalleri & Video. Klicka och svajpa.

Swish 2.gif

 

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page