top of page

Tortyravvisningarna.

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

"-Än i dag  har ingen i Socialdemokraternas regering tagit ett ansvar för det som hände. Trots att Sverige som stat dömts och fördömts av ett flertal olika instanser"

Omslag2_edited.jpg
Stämpel9.gif
Skärmklipp 2021-01-27 19.10.53.gif

Tortyravvisningarna - När ledande Socialdemokrater skyllde skandalen på sin mördade kollega!

Fråga: Vilken är den största politiska skandalen på 2000-talet?

Svar: Avvisningen med CIA:s tortyrtaxi av de två terrormisstänkta egyptier från Bromma flygplats 2001!

-i alla fall om svenska folket får bestämma!

Lyssna:Tortyravvisningarna
00:00 / 23:24

 

I kölvattnet efter terrordåden i USA den 11 september 2001 söker egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed Alzery asyl i Sverige. Säpo misstänker dock att duon har kopplingar till terrororganisationen al-Qaida och Migrationsverket ställer sig kallsinnigt till deras ansökan. UD kontaktar sina egyptiska kollegor för att få garantier att männen inte kommer att torteras om de skickas tillbaka till hemlandet. Regeringen var först avvaktande att utvisa männen men då ökade trycket från USA och hotade införa en handelsblockad om inte Sverige lydde. Om det skulle vara en hel blockad mot Sverige eller punktinsatser i hela EU är fortfarande inte känt.

"Tortyrtaxi kallas de flygplan där fångar kan förhöras under tortyr "

 

Utrikesminister och socialdemokraten Anna Lindh fick en föredragning av bland annat Säpo om den kommande avvisningen den 17 december 2001. Anna Lindh hade dessförinnan haft ett långt samtal med statsminister Göran Persson. Han var under stark press efter USA:s hot och ville att avvisningen nu skulle ske omedelbart.

 

Det var också viktigt att få iväg egyptierna innan deras advokater hann fatta någonting och innan pressen började skriva. Om de hann överklaga beslutet till Europadomstolen skulle de bli kvar i Sverige, vilket i sin tur, i värsta fall, innebar att blockaden trädde i kraft.

 

Dessutom var medierna stängda för jul och skulle förhoppningsvis inte märka något om det gick fort. Ärendet var nämligen politisk dynamit – att utvisa människor till ett land som använder tortyr är ett brott mot folkrätten. Något Socialdemokraterna brydde sig föga om... Anna Lindh tyckte inte alls om situationen, men kände sig tvingad att godkänna planen. Alternativet var att avgå.

På ett regeringssammanträde nästa dag fattades det formella beslutet att Ahmed Agiza och Mohammed Al-Zery skulle utvisas ur Sverige och skickas hem till Egypten. Troligen kände inte hela regeringen till ärendets hela innehåll, det

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

var rimligen bara en liten inre krets som kunde hela historien! Månader senare skulle hela världen veta...

På Bromma flygfält står ett litet diskret flygplan tillhörande CIA och ombord finns en några hemliga agenter. De maskerade agenterna störtade ut ur flygplanet och sliter av sina fångar kläderna. De kläddes i vuxenblöjor och mjukiskläder, fängslades till händer och fötter, spändes fast på bårar och fick till sist tygpåsar över huvudet. Planet lyfte och satte kurs mot Egypten. CIA hade just genomfört sin första flygande terroristbekämpning med en s.k. ”tortyrtaxi”. Många fler skulle följa runt om i världen.

Tortyrtaxi kallas de flygplan, som i amerikansk regi, flög från västländer till olika diktaturer i Mellanöstern där fångar kan förhöras under tortyr och där fångar kan hållas fängslade på obestämd tid. USA samarbetade med flera europeiska länder, däribland Sverige och den Socialdemokratiska ledningen. Väl nere i Egypten dröjer det inte länge förrän löftet om tortyr bryts.

"Han påminner knappt om en människa"

 

"- Först placerades jag på ett ställe som tillhör säkerhetstjänsten. Där utsattes jag för obeskrivlig tortyr. Men när den svenska ambassadören skulle komma tog de ut oss från tortyrkammaren, tog av oss de smutsiga kläderna och klädde oss med rena kläder. Efter avslutat besök fördes vi tillbaka till tortyrkammaren", berättar Ahmedi Agiza i en intervju 2011.

Han har då precis släppts från sitt femtonåriga fängelsestraff.En annan som fått uppleva samma händelse är Abu Omar al-Masri som kidnappades i Milano, Italien, där han bodde 2003. Han är en av kanske tusentals fångar som har åkt med CIA:s tortyrtaxi och han är en av få som faktiskt kan vittna om upplevelsen. Han greps och kastades in i en minibuss och senare in i ett flygplan.

"-De tvingade mig att stå upp och började riva sönder mina kläder. De klippte sönder allt och jag var naken. Helt naken". Abu Omar fördes på det här sättet till Egypten där han hamnade hos den egyptiska säkerhetspolisen som torterade honom.

"-Jag fick hänga i järndörrar med korsfästa armar och ben. Och elstötar på det. De visade prov på precis alla tortyrmetoder", berättar han. Fullständigt krossad och torterad på alla möjliga sätt. Efter ett tag flyttades han till ett annat fängelse och där träffade han Ahmad Agiza, alltså en av de två män som flögs ut från Sverige.

 

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

"-Ahmad Agiza var fullständigt krossad. Han påminner knappt om en människa. Han torterades hårt i Egypten",  berättade Abu Omar al-Masri senare i en intervju. Mohammed Agiza frigavs redan 2003 eftersom han aldrig åtalades. Men det är först ett år senare, den 17 maj 2004, som historien avslöjas av Tv4:s Kalla fakta och blir nu känd av allmänheten. De båda socialdemokraterna, statsminister Göran Persson och justitieminister Thomas Bodström lägger hela skulden på den då döda Anna Lindh. Anna mördades inne på NK-varuhuset i Stockholm av Mijailo Mijailović den 11 september 2003, alltså 8 månader innan avslöjandet.

Persson och Bodström har efter modet på Anna Lindhs glidit undan och därmed indirekt pekat ut Anna Lindh som ensam ansvarig för utvisningen av de två egyptierna. ”-Vi visste inget om någon amerikansk inblandning förrän långt senare”, säger de båda. ”-En ren lögn, båda socialdemokraterna, justitieministern Thomas Bodström och statsministern Göran Persson kände mycket väl till frågan. Efter sin död fick Anna Lindh ensam bära hela ansvaret, det var lätt att skylla allt ansvar på en som är död”, menar Anna Lindhs pressekreterare Eva Franchell i sin bok ”Väninnan” från 2009.

Mordet på Anna Lindh blev räddningen för Göran Persson och Thomas Bodström

I en granskning i konstitutionsutskottet och i intervjuer har Thomas Bodström hävdat att han inte visste någonting om den amerikanska inblandningen förrän senare. Han har konsekvent hävdat att det var Anna Lindhs ärende, och i en intervju i Sveriges Radio på juldagen 2004 fick Göran Persson frågan om vem som hade det största ansvaret för utvisningen – han själv eller Anna Lindh.

"– Jag tycker det är ganska jobbigt att sitta och tala om ansvaret för Annas del. Hon var föredragande vid det här tillfället. Och hon var den som hade berett ärendet", svarade statsministern.


Göran Persson fortsatte med att berätta att det dröjde månader innan han 

informerades om den amerikanska inblandningen, men att Bodström underrättades i januari, en månad efter utvisningen.

Det skulle alltså ha dröjt mellan en och ett par månader innan justitieministern och statsministern fick klart för sig att CIA härjat på svensk mark. Men Eva Franchell har fått ut dokument från justitiedepartementet som bevisar att Bodström informerades om utvisningen den 17 december, alltså dagen innan den genomfördes. Thomas Bodström har konsekvent vägrat kommentera uppgifterna... 

0722bc2771cfe7dd4a81c70beda87e50_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.png

2008 betalade svenska staten (dvs svenska skattebetalarna) ut ett skadestånd på 6 miljoner till männen. Pengar som rimligtvis borde dragits från Socialdemokraternas partistöd, inte från vår gemensamma välfärd. 2011 kallade Gösta Hultén, talesperson för Charta-2008, avvisningen för "den allvarligaste kränkningen av mänskliga rättigheter som hittills blivit känd i svensk terroristjakt".

2012 utnämns Egyptenavvisningarna till den största skandalen de senaste tjugo åren i en Sifo-undersökning som Kanal 5 genomförde.

Socialdemokraterna skämde ut hela landet för omvärlden när det avslöjades att vi skickade oskyldiga till tortyrländer. Vi trodde att Sverige står för rättssäkerhet och mänskliga rättigheter men nu ser vi att vi är sämst i klassen.

 

Socialdemokraterna visade åter igen sin dubbelmoral. Något att reflektera över när partiledaren idag står och pratar om allas lika värde, mänskliga rättigheter och moral. Det parti som själva kallar sig ”ett anständigt parti”. Mordet på Anna Lindh kanske blev räddningen för Göran Persson och Thomas Bodström. De kunde skylla allt på sin mördade partikollega. Sanningen får vi aldrig veta, som med alla skandaler signerade av socialdemokraterna är sanningen alltid deras värsta fiende… för utan TV4s "Kalla Fakta" hade vi fortfarande idag inte vetat om händelsen!

  • 4F
  • 4I

// Anders Johansson

 

   Källa:   

"Svenska skandaler" (2014) av M.Bergling och F.Nejman.

"Väninnan" (2009) av Eva Franchell.

"Spår" (2013) av Lena Sundström

 

  Diverse länkar:  

SR Dokumentär (Länk)

P4 Extra (Länk)

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page