Fylleslaget på Crazy Horse.

"-Din jävla svartskalle, det är sådana som du som vi inte vill ha in i landet"

 

Anna Sjödin, då 29, är nytillträdd riksordförande för det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU och hon spås en lysande framtid inom Socialdemokraterna.

Lyssna: Anna Sjödin / Crazy Horse
00:00 / 14:57

Men den 29 januari 2006 skiter sig allt då hon istället hamnar i stort våldsamt fyllebråk på sunkhaket Crazy Horse i centrala Stockholm.

Skandalen, som blir en av landets största och mest omtalade, är ett faktum. Som vanligt när Socialdemokrater är inblandade i skandaler slutar det dock inte här...

Socialdemokraterna SSU ordförande Anna Sjödin, pressekreteraren Peter Skeppström och ytterligare ett antal andra SSU-kamrater som ska vara ungdomarnas röda föredömen inom socialdemokratin festade vilt på krogen Crazy Horse vid kändistäta Stureplan. Lite för vilt. Vid tvåtiden spårade festen totalt ur. Enligt ordningsvakten Babak Jemai uppstod bråk när Anna Sjödin nekades att beställa mer alkohol i baren på grund av att hon redan var på tok för full.

- ”Hon blev galen när hon inte fick beställa mer. Jag säger till dem att de var avvisade för ordningsstörande, men de vägrade gå ut. När jag gick iväg med hennes kompis hoppar Anna Sjödin på mig bakifrån”, säger han.

Enligt Jemai var Sjödin mycket våldsam.  – ”Hon slog mig två gånger i bakhuvudet. När jag vänder mig slår hon rakt i ansiktet”, säger han.

Vilt tumult utbryter när Sjödins vänner blandar sig i slagsmålet.

 

" -Hon vevade omkring sig och skrek könsord, svor och skrek "jävla svartskalle"

 

"- Hon vevade omkring sig och skrek könsord, svor och skrek "jävla svartskalle" och ”din jävla svartskalle, det är sådana som du som vi inte vill ha in i landet", - De slet sönder tröjan, radion blev förstörd, min klocka försvann. Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet, hon var helt hysterisk, aggressiv och besinningslös.  säger Jemai.

Flera vittnen uppger att Sjödin var mycket aggressiv mot ordningsvakterna. Tillsammans med en kollega höll Jemai fast den rasande förbundsordföranden för Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU till polispatrullen anlände.

- Hon var våldsam mot ordningsvakterna och även mot poliserna. Vi satte henne i vår bil och körde henne till stationen, säger Stefan Håkansson vid Södermalmspolisen. 

Sjödin fick tillbringa natten i fyllecellen tills hon var nykter nog att kunna förhöras. Hon misstänktes för våld mot tjänsteman och förhördes dagen efter. 

-" Vi kommer anmäla vakterna för övervåld. De var mycket brutala och hotade henne med fjäderbatong," sa SSU:s pressekreterare Peter Skeppström som var med under bråket, dagen efter.

Sunkhaket Crazy Horse där Anna Sjödin och hela SSU skämde ut sig i en rasistattack och fylleskandal!

Enligt Anna Sjödin själv ska vakterna ha kallat henne för "blont jävla slödder" vilket inget vittne dock uppmärksammat. 

Under söndagsförmiddagen när Anna nyktrat till släpptes hon av polisen. Misstankarna om våld mot tjänsteman kvarstod fortfarande enligt Bengt Hellström, stationsbefäl vid Södermalmspolisen. SSU:s pressekreterare Peter Skeppström sa till TT att Sjödin inte vill kommentera nattens händelser ännu. Hon ska först tala med en advokat.

 

Media hade under natten fått nys om händelsen och drevet var nu redan i full gång. Under resan till polishuset fångades den kraftigt berusade Anna Sjödin av en fotograf. Bilden spreds som en löpeld och fanns dagen efter på de flesta kvällstidningar. I dag en klassisk bild.

" -Vi kommer anmäla vakterna för övervåld"

 

Anna Sjödin föddes 22 april 1976 i Össeby-Garn utanför Vallentuna, I sin ungdom spelade hon fotboll, basket, handboll och tennis men det var rugby som blev hennes stora grej. Hon deltog 1994 i fyra rugby-landskamper för Sverige.

 

Efter gymnasieskolan arbetade hon ett år på ett vårdhem i England och valde därefter även att arbeta en tid på en kibbutz i Israel. Hon gick med i Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU då hon kom hem 19 år gammal. Sjödin ville egentligen bli polis (?) men i slutet av 1990-talet flyttade hon istället till Umeå för att studera till socionom.

Hon blev distriktsordförande för SSU i Västerbotten och invaldes 2001 i SSU:s förbundsstyrelse.  Sjödin valdes enhälligt till ny förbundsordförande på SSU:s kongress i augusti 2005, sedan ordföranden Ardalan Shekarabi inte ställde upp till omval efter flera uppmärksammade skandaler (?) och stridigheter inom det socialistiska förbundet.

Den 7 april 2006 åtalades hon för det inträffade på Crazy Horse:

En idag klassisk bild när en berusad Anna Sjödin förs till polisstationen efter en alltför blöt kväll på Crazy Horse

Våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning genom rasistiska tillmälen samt egenmäktigt förfarande genom avlägsnande av en vaktbricka. Åklagaren skriver i sin stämning att SSU:s ordförande  att hon smädat Babak i dennes myndighetsutövning genom kränkande tillmälen med anspelning på hans ras, hudfärg, nationella och etniska ursprung.

Sjödins motanmälan mot ordningsvakten avskrevs. Själv nekade Anna Sjödin i rättegången till allt och hävdade att det var hon som blivit misshandlad av vakterna och fått utstå smädelser som ”hora” och ”fitta”. Åklagaren yrkade på fängelse.

 

Den 12 oktober 2006 fälldes hon på samtliga punkter av Stockholms tingsrätt – förolämpningen ansågs dock som ringa – men dömdes endast till 120 dagsböter à 300 kronor samt skadestånd på 5 500 kronor till vakten för sveda och värk. Anna Sjödin skrev därefter i ett öppet brev till SSU-medlemmarna att hennes tro på rättssystemet varit missriktad.

”-Rättegången var ett skämt. Vi hade lika gärna kunnat låta bli att gå dit”, sa Anna kort efteråt. Domen överklagades av båda parterna, men hovrätten gav ej prövningstillstånd.

”-Vet du inte vem jag är?” som om hon vore lite mer än alla oss andra."

Den 16 december 2006 avgick Sjödin som SSU-ordförande efter rekommendation från LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin och krav från nio SSU-distrikt. Hon hann således bara vara högsta SSU-ordförande i strax över ett år. Samma dag tillbakavisade hon i en debattartikel alla anklagelser och såg sig som offer för rättsprocessen. Sjödin överklagade utan framgång hovrättens beslut till Högsta domstolen. Hon blev istället ansiktet åt ”den svenska försupna arbetarklassen ” som Expressens tidigare chefredaktör, Bosse Strömstedt, skrev i en uppmärksammad ledarartikel angående den påfallande utbredda alkoholismen inom socialdemokratin och de andra vänsterorganisationerna!

Även om hon inte fälldes i domstol till fängelse så blev hennes förtroende som SSU-ordförande helt förbrukat. Hon skulle vara ungdomens främsta representant, ett föredöme och en opinionsbildare. Anna Sjödin är inget föredöme och kommer aldrig bli. Hon har inte ens haft förmågan att erkänna att hon kanske gjorde fel, överreagerade, framställt sig själv som ett offer för rättsväsendet. Hon vägrar till och med erkänna att hon ens var berusad på Crazy Horse.

Skandalerna runt Anna Sjödin fortsatte även efter Crazy Horse men blev aldrig lika uppmärksammade. Kanske hade folket redan tröttnat på Annas fadäser...?

”-Vet du inte vem jag är”, ska hon ha utbrustit till ordningsvakten som om hon vore lite mer än alla oss andra. När hennes eget åtal lades ner var hennes enda kommentar: ”Det händer alla så varför skulle det inte hända mig?

Ibland blir makten övermäktig och människor tappar helt förstånd och fotfästet. Det hände Anna Sjödin.

2008, bara ett och halvt år efter domen av fylleskandalen inne på Crazy Horse är Anna Sjödin redan anställd, nu som rektor för Vindelns folkhögskola i Västerbotten. Som sådan bestämde hon sig att vägra Sverigedemokraterna att delta i en EU-debatt i Vasakyrkan i Umeå 6 maj 2009. Sjödin motiverade beslutet med att ”rasistiska partier” inte har i ett demokratiskt samhälle att göra och att Sverigedemokraterna ”inte är ett parti som alla andra”.

 

Att Anna tycks vara totalt ovetande om sitt eget partis historia är tragiskt uppenbart. Är man "ett parti som alla andra" om man tvångssteriliserar 63,000 svenskar, bygger 14 hemliga koncentrationsläger, studerar rasbiologi, skickar 2,000 ryssar till en säker död i gulag eller aktivt hjälper Adolf Hitler att försöka vinna kriget?

Anna Sjödin som så många andra socialdemokrater borde verkligen läsa på, och försöka lära av sin egen historia, istället för att anklaga andra politiska partier för sin egen historia. -Varför inte börja här och nu på sajten www.s-sanningen.com, Anna ?

"En halv miljon kronor är plötsligt borta..."

 

Men det slutar inte där utan hon envisas tappert att fortsätta klanta till det med den ena fadäsen efter den andra.

På Vindelns Folkhögskola där Anna Sjödin alltså nu är rektor fanns en fond på 500.000 kronor, pengar som skulle gå till eleverna i form av stipendier till studieresor m.m.

 

Nu är pengarna plötsligt helt borta, de har gått till ”inredning” och ”renovering” istället och revisorerna är naturligtvis starkt kritiska. Styrelseordförande Bo Brydsten, Socialdemokraterna, har under året överlåtit pengarna till den före detta SSU ordföranden Anna Sjödin, att förfoga över pengarna. Efter det har ingen sett röken av pengarna! Blev Du förvånad? En halv miljon bara plötsligt borta, si så där…

– "Pengarna har gått till att byta tak, köpa möbler och annat, motorsågar och datorer till exempel" påstår Anna. Av de över 500 000 kronor som fanns i fonden i början av 2018 fanns vid årsskiftet inget kvar.

– "Där var det noll. Nu måste man se till att pengarna återförs till fonden", säger landstingsrevisorn Christer Fessé, Moderaterna, uppgivet.

Bilden vi alltid kommer minnas av Anna Sjödin: Blåslagen och bakis på pressträffen där hon skyller ifrån sig allt...

Annas fylleskandal gjorde att hon blev kortvarig inom SSU även om hon fortfarande uppenbarligen sympatiserar med socialisterna. Det är oroväckande märkligt hur många kvinnor inom vänsterrörelsen som har uppenbara problem med alkoholen, som ljuger, skyller på andra och fifflar med andras pengar för egen vinning, även om Anna inte på långa vägar kommer upp i kontokortsgurun Mona Sahlins division! Dit har Anna lång väg kvar, men vem vet…

Det tycks ju vara mer regel än undantag, kanske en nödvändig merit inom Socialdemokraterna, att man måste fiffla och ställa till med skandaler inom det ”arbetarparti” som Stefan Löfven idag kallar ett ”anständigt parti”?

Har vi riktig otur kanske Anna Sjödin dyker upp inom politiken igen. Bäva månde Sverige...

// Blenda W Thor.

  • 4F
  • 4I

 

   Källa:   

"Svenska skandaler"

(2014) av Mikael Bergling och Fredrik Nejman.

 

Video:

 

Kommentarsfält:

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna