(S)-släktträdet.

"Ingen svensk partiledare har så myckat nazi-dna i sina ådror som Stefan Löfven"

Det ska sägas direkt: Barn har inget ansvar för sina föräldrar eller för sina föräldrars politiska ideologi! Detta är därför ingen anklagan mot Stefan Löfven, det är däremot en viktig tankeställare till Stefan Löfven - och för oss andra!

Stefan Löfvens morfar var aktiv nazist och Hitlervän. Även Löfvens båda föräldrar var aktiva inom naziströrelsen. Frågan är om någon partiledare har mer Nazi-dna i sina ådror än just Stefan Löfven? Något att tänka på när vi ständigt hör Stefan Löfven anklaga andra partiledare för att ha gått med Nazi-armbindlar under 80-talet. Något som ingen kunnat bekräfta eller bevisa. Troligast var det nog då att det var lille gossen Stefan själv som satt och lekte med armbindlar och hakkors bland sina släktklenoder?

Och hur långt ifrån varandra står nazismen och socialismen? Så långt ifrån varande som det bara är möjligt om man lyssnar på Stefan Löfven, men vad är sanningen? Faktum är att nazismen föddes ur socialismen som en ren karbonkopia, därav naziflaggans röda färg. Hitler var själv socialist och de första koncentrationslägren i Tyskland byggdes inte av nazisterna, utan under socialdemokraternas styre!!

Men vi tar det hela från början:

 

"De första koncentrationslägren i Tyskland byggdes under socialdemokraternas styre" 

MORFADERN: LUDVIG LÖFVEN

Stefan Löfvens morfar Ludvig Löfven (1896-1953) arbetade som typograf i Stockholm och var inbiten, övertygad och aktiv nazist hela sitt vuxna liv och var en av tusentals svenskar som besökte Hitlers ökända propagandaolympiad i Berlin 1936. Han arbetade också i dess tjänst, vid ett tryckeri för den pronazistiska tidningen Dagsposten och tidningen Den Svenske Folksocialisten, efterföljaren till Den Svenske Nationalsocialisten. Han arbetade inom den nazistiska pressen ända fram till sin död. I flera nummer av "Den svenske nationalsocialisten" från slutet på 30-talet och början på 40-talet skickar morfadern hälsningar i julnumret under rubriken "God Julhelg och ett gott nytt kampår". Hälsningarna är undertecknade "L. Löfven m familj".

Ludvig var också något av en ”profil” inom Stockholmshögern då han var aktiv inom den s k nationella rörelsen i decennier. Han räddade flera borgerliga tidningar från undergång genom att under flera år vara den ende höger-grafikern och tryckaren i huvudstaden. Den svenska högern hade ständiga problem med socialistiska och antifascistiska grafiker och tryckare vilka gång efter annan förstörde högerns tidningsutgivning genom bojkotter, blockader och rent sabotage. Ludvig var liksom flera av de ledande nationalsocialisterna i landet född i Värmland där hans far var verksam som predikant och lantbrukare.

Han föddes i Ekshärads socken i Älvdalen där hans förfäder varit bosatta så långt tillbaka släkten kan följas. Här har han faktiskt gemensamma förfäder med en annan socialdemokratisk statsminister nämligen Tage Erlander (1901-1985) som var högste ansvarig för alla de koncentrationsläger som socialdemokraterna drev i Sverige under och efter andra världskriget. (Finns att läsa mer om här på ”Socialdemokraterna & Sanningen”)

FADERN: KARL ALVAR HEDBERG

Aktiv medlem i den fascistisk och nazistiska organisationen ”Svensk Opposition” som bildades som en utbrytning ur ”Sveriges Nationella Förbund” 1941. Efter krigsslutet ändrades namnet till ”Nysvenska rörelsen”. 1979 bildade några avhoppare från Nysvenska rörelsen gruppen ”Bevara Sverige Svenskt” som 1986 övergick i Sverigepartiet. Nysvenska rörelsen har aldrig formellt lagts ned. Sist organisationen lät höra om sig var när ett par medlemmar hjälpte den lokala centerföreningen i Sjöbo med en pamflett inför den kommunala folkomröstningen om flyktingmottagande 1988.

MODERN: SIRI MARGARETA LÖFVEN

Även den socialdemokratiske partiledarens mamma var som ung medlem i naziströrelsen. I de gamla nazistiska tidskrifterna med budskap som ”Handla aldrig hos en jude”, där morfar Ludvig ”Ludde” Löfven står nämnd, finns även Stefan Löfvens då 17-åriga mamma med. I tidningen Ungt Folk, den nazistiska ungdomsorganisationen Nordisk Ungdoms organ, från 1939 skickade hon ”Midvinterhälsningar” till läsarna.

NAZISM vs SOCIALISM:

Hur lång ifrån socialismen står nazismen? De tycks vara de politiska motpolerna då alla socialdemokrater ständigt pratar om ”högerextremism”. Faktum är att nazismen är född direkt ur socialismen, därav naziflaggans röda färg designad av Hitler själv.

När Tyskland förlorar Första världskriget hamnade riket i en enorm skuld i och med den sk Versaillesfreden som skrevs efter Tysklands kapitulation i Juni 1919.

Svenska nazidamer marscherar vid Stureplan i Stockholm 1940. Denna typ av organisationer var Stefan Löfvens släkt medlemmar av.

 

Fredsavtalet ålade bland annat Tyskland att betala väldigt stora skadestånd i pengar och materiel till segermakterna, en skuld som inte skulle vara betald förrän under 1980-talet. Tysklands krigsmakt reducerades kraftigt och landet fick avträda stora och viktiga landområden. Därtill tvingades Tyskland att ta på sig hela skulden för kriget.

Versaillesfredens villkor och det sätt som fredsavtalet kom till på har av historiker setts som orsak till den tyska revanschismen på 1920- och 1930-talen och det nationalsocialistiska maktövertagandet och skeenden som i sin tur ledde till andra världskriget.

En tysk soldat som kämpat under första världskriget, skadad och stukad, tillika övertygad socialist, vägrade erkänna Versaillesfreden som han ansåg var ett svek mot hela Tyskland och dess folk. Fredsavtalet var påskrivet av tyska förrädare och skulle ogiltigförklaras tyckte den unga tyska socialistiska soldaten. Hans namn var Adolf Hitler.

 

Efter att ha vårdats av sina krigsskador i Pasewalk i november 1918 och där meddelats om nyheten att Tyskland kapitulerat återvände Hitler till München. Han var mycket besviken på den nya regimen ("novemberförbrytarna" som de kom att kallas) som han ansåg hade svikit soldaterna och det tyska folket.

Hitler stannade kvar inom det militära och valdes till förtroendeman inom sitt förband, en uppgift som bland annat innebar att han skulle förmedla propaganda till soldaterna för att säkra deras lojalitet till den nya socialistiska regimen i Bayern. Enligt den judiske revolutionären Ernst Toller skulle han ha betecknat sig som socialdemokrat; "På den tiden var alla socialdemokrater", förklarade Hitler.

Hitler var först medlem i det tyska socialdemokratiska partiet men när Hitler förstod att partiet aldrig skulle göra revolt mot det förnedrande Versaillesfördraget efter kriget hoppade han över till Tyska arbetarpartiet DAP (Deutsche Arbeiterpartei) Partiet, som till sin karaktär var mer nationalistiskt, var uttalat antikommunistiskt och motsatte sig Versaillesfördraget och "novemberförbrytarna" och deras skapelse, Weimarrepubliken. 1921 bytte partiet namn till Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP). I sin bok ”Mein Kampf” beskriver Hitler det framtida tyska riket, ett socialistiskt styre kryddat med nationalism.

 

Hitler som var mycket intresserad av konst och arkitektur insåg att partiet behövde en flagga, en symbol som skulle ena folket. Det blev Hitler själv som designade partiets flagga. Att nazi-flaggan skulle vara socialistiskt röd i botten var en självklarhet och sedan utsmyckades den med en Svastika, en gammal symbol som funnits i många olika kulturer och som oftast har innebörden av lycka, lyckobringare eller en symbol för solen. Hitler experimenterade ett tag men blev inte nöjd med resultatet. Varken en vit eller svart svastika (eller hakkors som vi idag oftast säger) gjorde sig bra mot den röda bakgrunden. Det var först när Hitler la in en tredje färg bakom hakkorset som han blev nöjd!

 

"Att Nazi-flaggan skulle vara socialistiskt röd i grunden var en självklarhet"

I sin bok Mein Kampf förklarar han:

"Efter otaliga försök har jag äntligen kommit fram till den rätta designen: En flagga med röd bakgrund, en vit cirkel och en svart svastika i mitten..." "I den röda färgen ser vi den socialistiska idén inom rörelsen, i den vita den nationalistiska idén, i svastikan kampen för seger"

Att socialism och nazism går hand i hand har vi tidigare berättat här på S&S. Kanske inte så konstigt att en svensk socialdemokratisk ledamot föreslog att Adolf Hitler skulle tilldelas Nobels fredspris?

Det ska sägas igen.

Man ska kanske inte lasta Stefan Löfven för det som är vanligt bland sossar, men så mycket kan man säga, att ränderna går aldrig ur och det är anmärkningsvärt att en partiledare med dessa rötter – både personliga som politiska - ägnar så mycket energi åt att rikta nazianklagelser mot andra partiledare istället för att se om sitt eget brunskitiga hus och kanske ta fram sopkvasten och städa ur en del av de nazistiska skelett som huserar i hans egna garderober.

// Blenda W Thor.

Tack för Du delar denna artikel på sociala media och följer

Facebookgruppen ”Socialdemokraterna & Sanningen”

Tack för Du vill vara med och finansiera sajten s-sanningen.com!

Swish: 0708 371 788 (UW)

Swedbank Bankkonto.

Clearingnr: 8169-5

Kontonr: 694 425 565-9

Mottagarnamn: Blenda W Thor

Klicka in på Din bankapp. Klicka på menyrutan och på "Betala & överföra". I rutan "Meddelande till mottagare" skriv det som sedan presenters på denna sajt. Du kan därmed följa och se att Din gåva gör skillnad! 

Tack för Ditt bidrag!

 

Källa: ”Humlan som flyger” (2013) av Lena Hennel och Lova Olsson

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter Black Round