top of page
Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
74985509_10156281993016739_4956298199800

"Efter alla år av engagemang vill de nu att jag avgår.

Det enda brott jag begått är att jag är kär och lycklig"

Stämpel5.gif

Nu bryter jag tystnaden!

Jag har förstått att många funderar över mitt pressmeddelande och förstår att det inte stämmer. Det har uppstått för många frågor som inte fått svar, inte ens inom mitt parti. Därför bryter jag tystnaden! Att jag lämnar alla mina förtroendeuppdrag, offentliga såväl som partiinterna, är inget jag själv valt, utan känner en sorg inför. Det blir ett stort tomrum efter alla år jag varit aktiv och engagerat mig. Jag vet att jag gjort skillnad och kämpat hårt.


Gemenskap, delaktighet och alla människors lika värde är fina ord vi använder oss av inom partiet, men det gäller inte i praktiken, inte för mig. Min socialdemokratiska ideologi är den person jag är, jag är född och uppvuxen med den och den är orubbar. Jag står starkt för alla människors lika värde och att alla har rätten att älska den man vill. Det kommer jag alltid att göra. Synd att vissa styrande i mitt parti i kommunen inte delar min uppfattning i den frågan. Inte på något sätt har jag misskött mitt uppdrag.

I slutet av Augusti meddelade jag Socialdemokraternas arbetarekommuns ordförande här i Hudiksvall att jag träffat kärleken. Han kramade om mig, var glad för min skull och såg inga problem alls över att min kärlek var en sverigedemokrat. Jag meddelade även arbetarekommunens vice ordförande som också blev glad. De ville lyfta det i styrelsens verkställande utskott för att se hur vi skulle bemöta det, om det skulle bli så att media skulle skriva något eller om frågor skulle uppstå. I VU blev det inga negativa diskussioner kring detta.

 

Torsdagen den 26 september kl 22 fick jag ett samtal från arbetarekommuns ordförande där han meddelade att styrelsen tidigare under kvällen tagit ett beslut om att uppmana mig att lämna alla mina uppdrag inom kommunpolitiken och i partiet med omedelbar verkan. Meddelandet var att jag skulle lämna in entledigande redan till kommunfullmäktige fyra dagar senare, måndagen den 30:e september.


Då jag sitter med i styrelsen som tog beslutet, bad arbetarekommuns ordförande mig att inte närvara på mötet eftersom diskussionerna skulle handla om mig och mitt privatliv. Det fanns alltså en punkt på dagordningen: förtroendefråga.

nina.jpg

Kommunstyrelsens ordförande hade kontaktat arbetarekommuns ordförande och sagt åt honom att han skulle kalla till ett extrainsatt viktigt styrelsemöte, vilket också gjordes. Mitt svar till arbetarekommunens ordförande i samtalet var att jag inte tänkte ta beslutet om att avgå nu. Jag behövde få smälta allt och reflektera över vad han precis sagt.Fyra dagar senare bokade jag ett möte med arbetarekommunens ordförande. Jag kände mig chockad men förstod att jag inte var välkommen längre. Det skulle bli ohållbart att sitta som en vilde. Med mig hade jag ett pressmeddelande som både skulle skydda partiet i frågor som skulle uppstå kring mitt avhopp samtidigt som det skulle ge mig lite tid att göra en bra överlämning till en ny ordförande och även se till att övergången blev så smidig som möjligt för förvaltningen.

 

Jag förhandlade mig till att jag skulle få vara kvar till årsskiftet. Förhandlingen skedde mellan mig och arbetarekommunens ordförande som var närvarande, men ordföranden samtalade via telefonen med några ur styrelsen, som enligt honom var kommunstyrelsens ordförande, gruppledaren, ordförande i sociala omsorgsnämnden och en kvinnlig ledamot. Efter ett tag gav ledningen med sig och gick med på att jag fick sitta kvar tills årsskiftet, men de hade ett motkrav; jag fick inte närvara på några möten eller leda och styra nämndsarbetet. Jag skulle alltså sitta kvar, men inte delta i något. (Vilket arbetarekommunens ordförande nu förnekar att han sagt). Jag fick efter mycket om och men igenom att jag kunde delta på beredningarna. Där och då fick jag maila in mina entlediganden så att de var säkra på att jag klev av till årsskiftet och inte ångrade mig och skulle sitta som en “vilde”. Jag skickade in mina entlediganden och partiet mailade mitt pressmeddelande.

När mina entlediganden togs på Kommunfullmäktige, hade ryktet gått om att jag inte fick närvara på några möten eller leda nämndsarbetet och påtryckningarna blev stora. Efter det tog Arbetarekommunens ordförande kontakt med mig och bad mig att leda nämnden och arbetsutskottet, vilket jag önskade från första början men inte fick.

Den anledning jag fick till mig var att jag skulle avgå, var att de inte hade förtroende för mig eftersom jag träffat en sverigedemokrat. Vi kom överens om att vi skulle hålla oss till det pressmeddelande som då gick ut.

Därefter säger sig kommunstyrelsens ordförande och gruppledaren att de inte hade något alls att göra med det beslut som fattades på styrelsemötet. Men kommunstyrelsens ordförande var den som kontaktade arbetarekommunens ordförande och sa till om att mötet skulle hållas och gruppledaren närvarade vid det aktuella mötet.

nina2.jpeg

Ingen från partiledningen lokalt har hört av sig, de kör istället med total utfrysning. Efter alla år av engagemang vill de nu att jag avgår, det enda brott jag begått är att jag är kär och lycklig.

// Nina Burchardt

// Anders Johansson.

  • 4F
  • 4I

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page