top of page

Den svenska galenskapen!

Metallplatta_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
a2.jpg
3-2.gif

"Vad innebär det när uppenbara lögner accepteras som sanning?"

De ensamkommande unga männen är inte det enda problemet, men de illustrerar den svenska galenskapen när den gick som allra längst!

Under första halvan av 00-talet kom årligen ungefär 300-400 ensamkommande ”barn” till Sverige. Kanske var det någon gång då som insikten började sprida sig, att det iögonenfallande generösa och kravlösa svenska asylsystemet i praktiken var helt utan trösklar för den som uppgav sig vara minderårig. Utan krav på identifikation fick man en gräddfil genom asylsystemet vilken ledde till permanent uppehållstillstånd. (vilket i praktiken innebär att svenska skattebetalarna har skyldighet att försörja personen livet ut)

Eftersom det rörde sig om ”barn” accepterades de mest osannolika berättelser om ungdomar med rynkor runt ögonen, flintskallighet och skägg som tappat bort sin familj och glömt varifrån de kommer eller hur gamla de var. Personal på migrationsverket och på HVB-hem visste mycket väl att de hade att göra med personer i sin egen ålder, men tvingades behandla dem som barn.

Att säga ifrån hade varit riskfyllt. En tandhygienist som reagerade mot det hela och lade fram starka indikationer på att hans ”minderåriga” patienter var vuxna blev anmäld, fälld och dömd till dryga böter och stämplad som ”rasist”! Att över huvud taget diskutera frågan ansågs länge mycket fult.

Så länge det rörde sig om enstaka personer var det givetvis inget större samhällsproblem, men år 2013 registrerades nästan 4000. Kaosåret 2015 var siffran uppe i över 35,000 och de såg påfallande ofta betydligt äldre ut än den uppgivna åldern. När man slutligen började testa deras ålder visade sig misstanken stämma. Fyra av fem av dem som testades, betraktades som vuxna av rättsmedicinalverket. I ett fall hade en man i 45-årsåldern utgett sig för att vara minderårig utan att ifrågasättas.

"Fyra av fem av dem som testades, betraktades som vuxna av rättsmedicinalverket.

I ett fall hade en man i 45-årsåldern utgett sig för att vara minderårig utan att ifrågasättas"

 

Problemen med svensk migrationspolitik varken började eller slutade med de ensamkommande unga männen. Men det illustrerar den svenska galenskapen när den kanske gick som allra längst. Vad innebär det när uppenbara lögner accepteras som sanning? Till slut känns hela samhället förljuget och falskt.

Dessutom blev de direkta kostnaderna väldigt dramatiska. Eftersom de ensamkommande sågs som barn skulle de också ha tillsyn, vilket kostade fyrsiffriga belopp per dygn och försiktigt uppskattat en miljon per individ och år. Detta kan summeras till tiotals miljarder bara för dem som anlände under 2015, kostnader som fick adderas till de redan oacceptabelt höga migrationskostnaderna. En kostnad som i slutändan betalas med indragningar i välfärden.

Frågan om de ensamkommandes ålder blev dessutom föremål för en högst bisarr debatt. Plötsligt ansågs det som ett grovt rättsövergrepp att behandla en sjutton-och-ett-halvt-åring som en myndig person, trots att det faktiskt kommer an på vederbörande att klargöra sin korrekta identitet. För även om man har säkerhetsmarginaler, som i realiteten gör så att myndiga felaktigt släpps igenom som minderåriga, föreligger alltid en teoretisk risk att någon bedöms som lite äldre än sin riktiga ålder.

Dessutom har frågan utlöst ett juridiskt haveri. Efter att drygt elva tusen ensamkommande, huvudsakligen afghaner, bedömts som vuxna och fått avslag på sin asylansökan skulle de egentligen ha lämnat Sverige en gång för alla. Då stiftade vänsterregeringen med stöd av Centerpartiet förra året den så kallade gymnasielagen, som öppnade en möjlighet att stanna för dem som studerade på gymnasiet.

Lagen har kritiserats av domstolar för att vara godtycklig och dessutom strida mot annan lagstiftning, men när den nu ändå tillämpas visar det sig att majoriteten av dem som prövas får avslag. Lite beroende på vilken regering som till slut tillträder kan vi alltså förvänta oss fler politiska initiativ till förmån för den här gruppen, som redan har uppträtt bedrägligt mot det svenska samhället och förorsakat stora kostnader.

 

Trots allt har jag lite svårt att uppbåda någon större personlig indignation gentemot de här männen, jag är snarast beredd att betrakta dem som offer. Sverige har skapat enorma incitament att lämna felaktiga uppgifter och självklart blir man chockad när politiken plötsligt skärps och reglerna i någon mån följs. Men lösningen är inte (!) att göra ännu ett undantag, tvärtom måste vi från och med nu vara extra tydliga. Den som saknar skyddsskäl ska inte beviljas asyl eller bli föremål för godtyckliga undantag. Och att ha lämnat oriktiga uppgifter kan givetvis inte betraktas som en förmildrande omständighet.

"Den som saknar skyddsskäl ska inte beviljas asyl eller bli föremål för godtyckliga undantag"

Ansvaret faller dock tungt i första hand på de regeringar som drev en ohållbar politik, där man fick allt man pekade på bara man ljög tillräckligt mycket. Ett system som inbjuder till missbruk kommer att missbrukas.

 

Därtill måste man inse att ensamkommande män i 20-årsåldern är benägna att ställa till med problem för sig själva och omgivningen. Även om de inte har asylskäl är det högst sannolikt att de för med sig social problematik av olika slag och de saknar dessutom äldre släktingar som kan ge dem stöd och vägledning. Detta vet man mycket väl om i socialtjänsten, hos polisen och i kriminalvården.

 

Sammantaget är detta ett högst besynnerligt kapitel i svenskt samhällsliv. En hel generation makthavare visade sig vara antingen fega eller gränslöst naiva. De lär aldrig ställas till svars.

// Anders Johansson.

  • 4I

Kommentarsfält:

 

Tack för Ditt bidrag!

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

 

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

 

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson

 

 

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige"

-Per Albin Hansson, Socialdemokraterna

”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi då muslimernas rätt, ja då går vi lite tryggare”

-Jens Orback, Socialdemokraterna

"Är det rätt att bomba Afghanistan och lemlästa barn, kvinnor och andra oskyldiga?

- Ja, det tycker jag. I alla krig dör civila; det är som om folk glömmer bort det mellan varven, att bomber är något tekniskt"

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

"Funderar på om jag ska göra honom till valack först innan skottet kommer."

- Denise Nordström, Socialdemokraterna

”När Afrikaner säger att Svenska tjejer får skylla sig själva om de blir våldtagna, för att dom är så lättklädda. Är det ok att köra över en neger om det är mörkt ute?”.

-Fredrik Norén, Socialdemokraterna

"Ska fan döda SDU när de kommer till Växjö /Skjut en snut rakt i fejjjjan"

- Jonatan Bengtsson, Socialdemokraterna

 

" Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan"

- Per Albin Hansson, Socialdemokraterna.

"Sverige har aldrig varit tryggare än nu"

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

"Jag ska skära av dig dina bröst och steka dem i smör. Du ska dö din hora"

-Marcus Arnesson, Socialdemokraterna

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer … att den nordiska rasen är värdefullare än den nergroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina”

-Allan Vougt, Socialdemokraterna

”Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”

-Ulla Lindström, Socialdemokraterna

​​

"Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen."

- SSU Södra Älvsborg

”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

-Per Albin Hansson

”Svenskarna måste integreras i det nya mångkulturella Sverige, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

."Ja, ett riktigt pack är vad de är (...) Skicka dem med bananbåt dit de kom ifrån"

-Rickard Almqvist, Socialdemokraterna

 

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Hur vågar Jimmie Åkesson kritisera en 16-årig flicka vars idèer skulle innebära att vi går tillbaka till stenåldern”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

” Jag ser inget problem om svenskarna dör ut”

Mona Sahlin, Socialdemokraterna

 

”Våra problem beror inte på invandrarna utan på de äldre svenskarna”

Annika Strandhäll, Socialdemokraterna

”Jag är en stolt manshatare, för ni är äckliga varelser som lever på vår jord” 

Marwa Karim, Socialdemokraterna

 

”Sverige behöver en muslimsk helgdag”

Carin Jämtin, Socialdemokraterna

 

”Vi kommer aldrig kritisera islam, den religion vi hyser störst respekt för”

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”Vi skulle inte ens samarbeta med Sd för att rädda landet”

Magdalena Andersson, Socialdemokraterna

 

”De blir en förtjänst för samhället lite längre fram” 

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

"Nu får det vara slut på alla bögfrågor”

Jan O Karlsson, Socialdemokraterna

 

”I.. på Medelhavet har nyss dött flera hundra människor, tusen människor har dött och vi har många döda som försöker fly”

-Stefan Löfven, Socialdemokraterna

 

”För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Men, så hyggligt… Jävla skithög”.

-Marita Ulvskog, Socialdemokraterna

 

"Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda, det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem”

-Per Nuder, Socialdemokraterna

 

”Nominera Adolf Hitler till Nobels fredspris”

E-rik Brandt, Socialdemokraterna

 

”Islamska regler är viktigare än svenska regler”

-Imad Omairat, Socialdemokraterna

 

"Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort"

-Göran Persson, Socialdemokraterna

 

"Släpper vi in fler såna får vi bara problem i samhället. Muslimerna är ett hot"

-Ingmar Hulting, Socialdemokraterna

 

​​

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt”

-Mona Sahlin, Socialdemokraterna

bottom of page